Het contract loopt vijf jaar, kan met twee jaar verlengd worden en heeft een waarde van zo'n drie miljoen euro. In totaal gaat het om een zevental netwerken die worden vervangen of verbeterd, onder meer voor de borden die communiceren over vluchten, de bagageafhandeling, het aansturen van het cameranetwerk (met meer dan 1.500 camera's) en geolocalisatie van bepaalde goederen.

Sneller door de aanslagen

"Nieuwe technologie laat hogere snelheden toe die vandaag nodig zijn om bijvoorbeeld videobeelden te verwerken", licht Bart Carbonez, managing director van Prodata Systems toe. "Er waren al plannen om het netwerk te vervangen, maar door de aanslagen is dat proces versneld."

Prodata Systems won het contract uit negen aanbieders. In de laatste ronde won het van Dimension Data en Securelink. De infrastructuur zal afkomstig zijn van HP, met Aruba voor het draadloze deel. Prodata gaat zelf niets uitbesteden. Het bedrijf zet ook mensen ter plaatse om het netwerk de komende jaren op te volgen. "Aan zo'n netwerk zitten strakke SLA's, we zitten daar 24 op 24 om er voor te zorgen dat het netwerk continu blijft draaien", aldus Carbonez.

In totaal komen er meer dan 350 access points, 580 access POE switches, 8 backbone switches en meer dan 32 serverswitches.

Passagiers opvolgen

Interessant om te weten is dat er wordt overwogen om diensten met geolocalisatie aan te bieden. "De netwerktechnologie van Aruba laat het mits wat softwareaanpassing toe. Zo kan je bijvoorbeeld passagiers via een app begeleiden naar hun gate." Ook wordt alles in gereedheid gebracht om materiaal binnen de luchthaven vlot te lokaliseren.

Het contract loopt vijf jaar, kan met twee jaar verlengd worden en heeft een waarde van zo'n drie miljoen euro. In totaal gaat het om een zevental netwerken die worden vervangen of verbeterd, onder meer voor de borden die communiceren over vluchten, de bagageafhandeling, het aansturen van het cameranetwerk (met meer dan 1.500 camera's) en geolocalisatie van bepaalde goederen.Sneller door de aanslagen"Nieuwe technologie laat hogere snelheden toe die vandaag nodig zijn om bijvoorbeeld videobeelden te verwerken", licht Bart Carbonez, managing director van Prodata Systems toe. "Er waren al plannen om het netwerk te vervangen, maar door de aanslagen is dat proces versneld."Prodata Systems won het contract uit negen aanbieders. In de laatste ronde won het van Dimension Data en Securelink. De infrastructuur zal afkomstig zijn van HP, met Aruba voor het draadloze deel. Prodata gaat zelf niets uitbesteden. Het bedrijf zet ook mensen ter plaatse om het netwerk de komende jaren op te volgen. "Aan zo'n netwerk zitten strakke SLA's, we zitten daar 24 op 24 om er voor te zorgen dat het netwerk continu blijft draaien", aldus Carbonez.In totaal komen er meer dan 350 access points, 580 access POE switches, 8 backbone switches en meer dan 32 serverswitches.Passagiers opvolgenInteressant om te weten is dat er wordt overwogen om diensten met geolocalisatie aan te bieden. "De netwerktechnologie van Aruba laat het mits wat softwareaanpassing toe. Zo kan je bijvoorbeeld passagiers via een app begeleiden naar hun gate." Ook wordt alles in gereedheid gebracht om materiaal binnen de luchthaven vlot te lokaliseren.