De Profliga heeft zijn beslissing over de toekenning van de televisierechten voor het Belgische voetbal uitgesteld tot vrijdag. Geïnteresseerde partijen hadden tot afgelopen vrijdag 17 uur de tijd om een bod uit te brengen, maar volgens de Profliga voldoen de biedingen niet aan de verwachtingen.

De tv-rechten voor het Belgische voetbal werden aangeboden in zeven loten. Een deel slaat op de rechtstreekse uitzending van de wedstrijden voor de betaalzenders en een ander deel op de samenvattingen en de magazines voor het open net. Uit een rondvraag van De Tijd bleken vier partijen in aanmerking te komen voor een bod: Belgacom, VRT, RTBF en de Waalse kabelbedrijven.

De rechten waren de voorbije drie jaar in handen van Belgacom, dat 36 miljoen euro per seizoen betaalde. Het telecommunicatiebedrijf bood deze keer samen met de openbare zenders VRT en RTBF 44,7 miljoen per jaar voor de uitzendingen van de betaalzenders en de uitzendingen op het open net. Daarnaast rekent de Profliga nog op 1 miljoen euro aan reclame-inkomsten.

"Het gezamenlijke bod ligt onder de 50 miljoen euro waarop we hadden gehoopt", legt Ivan De Witte, de voorzitter van de Profliga uit. "Daarom heeft de raad van bestuur van de Profliga unaniem beslist de toekenning van de tv-rechten uit te stellen tot nu vrijdag."

Er zijn vier opties waaruit de Profliga nu vrijdag zal kunnen kiezen. Een eerste mogelijkheid is dat de tv-rechten alsnog worden toegekend aan de hoogste bieder. Een tweede optie is dat de rechten niet worden toegekend, al lijkt dat een weinig realistisch scenario. De derde mogelijkheid bestaat erin dat de Profliga vrijdag een nieuwe tender zal uitschrijven. De vierde een laatste mogelijkheid is dat er een nieuwe procedure per opbod zal worden opgestart.

Telenet, VMMa (VTM, 2BE en JIM) en RTL-TVi brachten geen bod uit, SBS Belgium (VT4 en VijfTV) wilde geen commentaar kwijt. BeTV, het Waalse betaaltelevisiebedrijf, bracht wel een bod uit, maar dat werd niet aanvaard omdat enkele criteria van het lastenboek niet werden gerespecteerd.

Bron: Belga/TNL

De Profliga heeft zijn beslissing over de toekenning van de televisierechten voor het Belgische voetbal uitgesteld tot vrijdag. Geïnteresseerde partijen hadden tot afgelopen vrijdag 17 uur de tijd om een bod uit te brengen, maar volgens de Profliga voldoen de biedingen niet aan de verwachtingen. De tv-rechten voor het Belgische voetbal werden aangeboden in zeven loten. Een deel slaat op de rechtstreekse uitzending van de wedstrijden voor de betaalzenders en een ander deel op de samenvattingen en de magazines voor het open net. Uit een rondvraag van De Tijd bleken vier partijen in aanmerking te komen voor een bod: Belgacom, VRT, RTBF en de Waalse kabelbedrijven. De rechten waren de voorbije drie jaar in handen van Belgacom, dat 36 miljoen euro per seizoen betaalde. Het telecommunicatiebedrijf bood deze keer samen met de openbare zenders VRT en RTBF 44,7 miljoen per jaar voor de uitzendingen van de betaalzenders en de uitzendingen op het open net. Daarnaast rekent de Profliga nog op 1 miljoen euro aan reclame-inkomsten. "Het gezamenlijke bod ligt onder de 50 miljoen euro waarop we hadden gehoopt", legt Ivan De Witte, de voorzitter van de Profliga uit. "Daarom heeft de raad van bestuur van de Profliga unaniem beslist de toekenning van de tv-rechten uit te stellen tot nu vrijdag." Er zijn vier opties waaruit de Profliga nu vrijdag zal kunnen kiezen. Een eerste mogelijkheid is dat de tv-rechten alsnog worden toegekend aan de hoogste bieder. Een tweede optie is dat de rechten niet worden toegekend, al lijkt dat een weinig realistisch scenario. De derde mogelijkheid bestaat erin dat de Profliga vrijdag een nieuwe tender zal uitschrijven. De vierde een laatste mogelijkheid is dat er een nieuwe procedure per opbod zal worden opgestart. Telenet, VMMa (VTM, 2BE en JIM) en RTL-TVi brachten geen bod uit, SBS Belgium (VT4 en VijfTV) wilde geen commentaar kwijt. BeTV, het Waalse betaaltelevisiebedrijf, bracht wel een bod uit, maar dat werd niet aanvaard omdat enkele criteria van het lastenboek niet werden gerespecteerd. Bron: Belga/TNL