Het Amerikaanse softwarebedrijf Progress Software neemt het Ierse Iona Technologies over voor 106 miljoen dollar. Iona is gespecialiseerd in integratiesoftware, die belangrijke bedrijfsapplicaties doet samenwerken.

Al sinds februari was Iona in overnamegesprekken, maar de markt gokte op Software AG als koper. Het werd dus Progress. Dat biedt 4,05 dollar per aandeel. Dat is 16 procent boven de gemiddelde aandelenprijs van Iona in de afgelopen 6 maanden. De transactie is unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur. Normaal gezien, afhankelijk van de goedkeuring in de VS en Ierland, zou de overname in september moeten worden afgerond.

De technologie van Iona past volgens Progress goed binnen het eigen SOA-portfolio (service oriented architecture). "Met de toevoeging van Iona-technologie kunnen legacy- en andere krachtige applicaties in C++ of op basis van de CORBA-standaard herbruikbare services creëren", aldus het persbericht. "Daarnaast biedt Iona een 'smart endpoint'-integratie met het .NET Windows Communications Network van Microsoft en met het veelgebruikte open source Spring Java-applicatieraamwerk."

Het Amerikaanse softwarebedrijf Progress Software neemt het Ierse Iona Technologies over voor 106 miljoen dollar. Iona is gespecialiseerd in integratiesoftware, die belangrijke bedrijfsapplicaties doet samenwerken. Al sinds februari was Iona in overnamegesprekken, maar de markt gokte op Software AG als koper. Het werd dus Progress. Dat biedt 4,05 dollar per aandeel. Dat is 16 procent boven de gemiddelde aandelenprijs van Iona in de afgelopen 6 maanden. De transactie is unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur. Normaal gezien, afhankelijk van de goedkeuring in de VS en Ierland, zou de overname in september moeten worden afgerond. De technologie van Iona past volgens Progress goed binnen het eigen SOA-portfolio (service oriented architecture). "Met de toevoeging van Iona-technologie kunnen legacy- en andere krachtige applicaties in C++ of op basis van de CORBA-standaard herbruikbare services creëren", aldus het persbericht. "Daarnaast biedt Iona een 'smart endpoint'-integratie met het .NET Windows Communications Network van Microsoft en met het veelgebruikte open source Spring Java-applicatieraamwerk."