Met de overname van Mindreef voegt Progress na het recente Iona nog een bijkomende schakel toe aan zijn ketting van SOA-gerichte producten.

Database- en ontwikkelingsomgevingproducent Progress Software heeft sinds de overname van Sonic - gekend om zijn enterprise softwarebus - een breed gamma aan 'services infrastructure'-producten uitgebouwd. Naast de recente overname van CORBA-specialist Iona had het softwarebedrijf uit Massachusetts voordien ook al Actional overgenomen, een ander SOA-bedrijf waarvan de meer productgerichte software overigens al vaak samen met Mindreef-producten werd aangeboden.

Deze laatste spitsen zich toe op het creëren en testen van (web) service-omgevingen met verzekerde 'quality of service' en een strikte naleving van 'compliance' regels. Ook kunnen servicesomgevingen worden getoetst op hun mate van beveiliging, conform de Oasis WS-Security standaard.

Hoewel bij velen in eerste instantie nog gekend als producent van een 4GL ontwikkelingsomgeving, heeft Progress Software in de voorbije jaren een omgeving gecreëerd die niet alleen bestaande toepassingen kan integreren, maar tevens mikt op 'event driven' omgevingen (met de Apama producten) en het opkomende soa-gebeuren.

De Mindreef-producten worden onder meer door zo'n 40 procent van de Fortune Top 100 bedrijven aangewend.

Met de overname van Mindreef voegt Progress na het recente Iona nog een bijkomende schakel toe aan zijn ketting van SOA-gerichte producten. Database- en ontwikkelingsomgevingproducent Progress Software heeft sinds de overname van Sonic - gekend om zijn enterprise softwarebus - een breed gamma aan 'services infrastructure'-producten uitgebouwd. Naast de recente overname van CORBA-specialist Iona had het softwarebedrijf uit Massachusetts voordien ook al Actional overgenomen, een ander SOA-bedrijf waarvan de meer productgerichte software overigens al vaak samen met Mindreef-producten werd aangeboden. Deze laatste spitsen zich toe op het creëren en testen van (web) service-omgevingen met verzekerde 'quality of service' en een strikte naleving van 'compliance' regels. Ook kunnen servicesomgevingen worden getoetst op hun mate van beveiliging, conform de Oasis WS-Security standaard. Hoewel bij velen in eerste instantie nog gekend als producent van een 4GL ontwikkelingsomgeving, heeft Progress Software in de voorbije jaren een omgeving gecreëerd die niet alleen bestaande toepassingen kan integreren, maar tevens mikt op 'event driven' omgevingen (met de Apama producten) en het opkomende soa-gebeuren. De Mindreef-producten worden onder meer door zo'n 40 procent van de Fortune Top 100 bedrijven aangewend.