Progress Software verkoopt zijn productlijnen Sonic, Savvion, Actional en Dataxtend aan de investeringsarm van het Texaanse softwarebedrijf Trilogy Enterprises.

Het Amerikaanse softwarebedrijf had al eerder dit jaar aangekondigd te zoeken naar overnamepartners voor diverse producten. Het bedrijf wil zich concentreren op drie kernproducten: Open Edge, Datadirect Connect en Apama Analytics. Progress heeft geen overnamesom bekend gemaakt. Naar verwachting wordt de transactie volgende maand afgerond.

Begin deze maand kondigde het bedrijf al aan zijn Shadow-middlewareproduct te willen verkopen aan Rocket Software. Afgelopen juni deed het al zijn Fusesource-software voor integratie- en berichtenverkeer van de hand aan Red Hat.

Progress meldt dat de verkoop van die verschillende producten tot nu toe 114 miljoen zal opbrengen. Nog in de etalage staan de Objectstore en Orbix-producten, inclusief de Artix- en Orbacus-software. Het afgelopen derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2012 daalde de omzet van het softwarebedrijf met 14 procent naar 107,2 miljoen dollar.

Opmerkelijk is dat de man achter dit plan om Progress via een afslanking en een heroriëntatie op de kernproducten weer terug te laten keren in de groeicijfers, alweer is vertrokken. Volgens Jay Bhatt, de eind 2011 aangetreden president en ceo, ontbrak het bedrijf namelijk aan focus. Bhatt kondigde een paar weken terug zijn vertrek aan om elders een 'leadership opportunity' te zoeken.

In samenwerking met Computable

Progress Software verkoopt zijn productlijnen Sonic, Savvion, Actional en Dataxtend aan de investeringsarm van het Texaanse softwarebedrijf Trilogy Enterprises. Het Amerikaanse softwarebedrijf had al eerder dit jaar aangekondigd te zoeken naar overnamepartners voor diverse producten. Het bedrijf wil zich concentreren op drie kernproducten: Open Edge, Datadirect Connect en Apama Analytics. Progress heeft geen overnamesom bekend gemaakt. Naar verwachting wordt de transactie volgende maand afgerond. Begin deze maand kondigde het bedrijf al aan zijn Shadow-middlewareproduct te willen verkopen aan Rocket Software. Afgelopen juni deed het al zijn Fusesource-software voor integratie- en berichtenverkeer van de hand aan Red Hat. Progress meldt dat de verkoop van die verschillende producten tot nu toe 114 miljoen zal opbrengen. Nog in de etalage staan de Objectstore en Orbix-producten, inclusief de Artix- en Orbacus-software. Het afgelopen derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2012 daalde de omzet van het softwarebedrijf met 14 procent naar 107,2 miljoen dollar. Opmerkelijk is dat de man achter dit plan om Progress via een afslanking en een heroriëntatie op de kernproducten weer terug te laten keren in de groeicijfers, alweer is vertrokken. Volgens Jay Bhatt, de eind 2011 aangetreden president en ceo, ontbrak het bedrijf namelijk aan focus. Bhatt kondigde een paar weken terug zijn vertrek aan om elders een 'leadership opportunity' te zoeken. In samenwerking met Computable