De groeperingen Beperk de Straling en Teslabel vzw houden op vandaag (donderdag) van 12.30 uur tot 13.30 uur in de buurt van de Vrije Universiteit Brussel (campus Etterbeek) een protestactie tegen de verdere ontwikkeling en toepassing van draadloze technologieën.

Volgens de initiatiefnemers stellen steeds meer wetenschappers dat de draadloze technologieën schadelijk zijn voor de gezondheid. De directe aanleiding voor de actie is de conferentie 'Wireless iBrussels' die de VUB met de steun van Brussels minister van Informatica Guy Vanhengel organiseert. Op deze conferentie willen een aantal onderzoekers, ondernemers en beleidsmensen bekijken hoe draadloze technologieën verder ontwikkeld kunnen worden en toegepast in een stedelijke context.

Volgens Beperk de Straling en Teslabel vzw is ook de nieuwe Brusselse stralingsnorm niet voldoende om de schadelijke gevolgen in te perken. Het is volgens de organisaties dan ook onverantwoord dat de VUB en minister Vanhengel de wetenschappelijke aanwijzingen negeren en draadloze technologie verder blijven promoten.

De situatie aan de VUB en andere Brusselse universiteiten en hogescholen zou nu reeds problematisch zijn, aldus nog Beperk de Straling en Teslabel.

Bron: Belga

De groeperingen Beperk de Straling en Teslabel vzw houden op vandaag (donderdag) van 12.30 uur tot 13.30 uur in de buurt van de Vrije Universiteit Brussel (campus Etterbeek) een protestactie tegen de verdere ontwikkeling en toepassing van draadloze technologieën. Volgens de initiatiefnemers stellen steeds meer wetenschappers dat de draadloze technologieën schadelijk zijn voor de gezondheid. De directe aanleiding voor de actie is de conferentie 'Wireless iBrussels' die de VUB met de steun van Brussels minister van Informatica Guy Vanhengel organiseert. Op deze conferentie willen een aantal onderzoekers, ondernemers en beleidsmensen bekijken hoe draadloze technologieën verder ontwikkeld kunnen worden en toegepast in een stedelijke context. Volgens Beperk de Straling en Teslabel vzw is ook de nieuwe Brusselse stralingsnorm niet voldoende om de schadelijke gevolgen in te perken. Het is volgens de organisaties dan ook onverantwoord dat de VUB en minister Vanhengel de wetenschappelijke aanwijzingen negeren en draadloze technologie verder blijven promoten. De situatie aan de VUB en andere Brusselse universiteiten en hogescholen zou nu reeds problematisch zijn, aldus nog Beperk de Straling en Teslabel. Bron: Belga