Protiviti Global, gespecialiseerd in it-security en risk management, heeft begin deze week bruusk de stekker uit de Belgische vestiging in Groot-Bijgaarden getrokken. Ook Spanje ging dicht.

Protiviti België was pas anderhalf jaar geleden, in oktober 2007, opgestart door Marc Vael, één van 's lands zwaargewichten op het vlak van security, it-audit, business continuity en governance. Grote klanten zijn onder andere ING, GlaxoSmithKline en Borealis.

De acht werknemers van Protiviti kregen vorige maandag te horen dat de Belgische vestiging werd gesloten met onmiddellijke ingang. Twee uur later stonden ze op straat. In de Spaanse vestiging gaan 12 jobs verloren.

De economische crisis en de daling van de beurkoers van moederbedrijf Robert Half International (RHI) liggen wellicht aan de basis van de beslissing. Protiviti Global telt in totaal 3.300 werknemers en stond in 2007 voor een omzet van 552 miljoen dollar.

Protiviti reageert dat de Spaanse vestiging in geen geval wordt gesloten, zoals hierboven bericht. Ook stelt de firma dat er bij Protiviti België niet 8 maar 6 mensen en één contractor werkten.

Protiviti Global, gespecialiseerd in it-security en risk management, heeft begin deze week bruusk de stekker uit de Belgische vestiging in Groot-Bijgaarden getrokken. Ook Spanje ging dicht. Protiviti België was pas anderhalf jaar geleden, in oktober 2007, opgestart door Marc Vael, één van 's lands zwaargewichten op het vlak van security, it-audit, business continuity en governance. Grote klanten zijn onder andere ING, GlaxoSmithKline en Borealis. De acht werknemers van Protiviti kregen vorige maandag te horen dat de Belgische vestiging werd gesloten met onmiddellijke ingang. Twee uur later stonden ze op straat. In de Spaanse vestiging gaan 12 jobs verloren. De economische crisis en de daling van de beurkoers van moederbedrijf Robert Half International (RHI) liggen wellicht aan de basis van de beslissing. Protiviti Global telt in totaal 3.300 werknemers en stond in 2007 voor een omzet van 552 miljoen dollar. Protiviti reageert dat de Spaanse vestiging in geen geval wordt gesloten, zoals hierboven bericht. Ook stelt de firma dat er bij Protiviti België niet 8 maar 6 mensen en één contractor werkten.