De elf provinciale centrales van het noodnummer 101 kunnen voortaan gsm-oproepen lokaliseren. Dat schrijft l'Avenir woensdag. Eén en ander moet leiden tot snellere interventies.

De plaatsherkenning zal worden uitgebreid naar de 100- et 112-centrales, zo kondigde netwerkbeheerder Astrid eerder al aan.

Meer dan 70 procent van de noodoproepen wordt gedaan met een mobiele telefoon. Maar tot nu toe verloor de dispatcher vaak veel tijd omdat de beller zelf moest proberen uit te leggen waar hij zich bevond. Bij oproepen van een vast toestel verscheen het adres van de beller meteen op het schermpje van de dispatcher.

De directeur van het informatie- en communicatiecentrum van Bergen, Claude Jacquard, nuanceert de gsm-plaatsbepaling enigszins. "Het gaat om 300 tot 400 meter in de stad en tot 3 kilometer in beboste gebieden."

Bron: Belga

De elf provinciale centrales van het noodnummer 101 kunnen voortaan gsm-oproepen lokaliseren. Dat schrijft l'Avenir woensdag. Eén en ander moet leiden tot snellere interventies. De plaatsherkenning zal worden uitgebreid naar de 100- et 112-centrales, zo kondigde netwerkbeheerder Astrid eerder al aan. Meer dan 70 procent van de noodoproepen wordt gedaan met een mobiele telefoon. Maar tot nu toe verloor de dispatcher vaak veel tijd omdat de beller zelf moest proberen uit te leggen waar hij zich bevond. Bij oproepen van een vast toestel verscheen het adres van de beller meteen op het schermpje van de dispatcher. De directeur van het informatie- en communicatiecentrum van Bergen, Claude Jacquard, nuanceert de gsm-plaatsbepaling enigszins. "Het gaat om 300 tot 400 meter in de stad en tot 3 kilometer in beboste gebieden."Bron: Belga