De provincie Antwerpen onderzoekt de mogelijkheid om gratis wifi te faciliteren over haar hele grondgebied. Dat meldde televisiezender ATV en werd bevestigd door Inga Verhaert (sp.a), gedeputeerde voor Communicatie en ICT.

Er lopen volgens Verhaert al gesprekken met verschillende providers en ook de lokale besturen worden allicht in het verhaal betrokken. Het draadloos internet zou vooral in en rond publieke locaties toegankelijk moeten worden.

Steeds meer mensen maken ook buitenhuis gebruik van draadloos internet, maar dat kan vaak enkel indien ze zelf een internetabonnement hebben. Daarnaast zijn er wel een groeiend aantal zogenaamde hotspots die al dan niet gratis wifi bieden, bijvoorbeeld in restaurants of bibliotheken. De provincie Antwerpen wil nu in eerste instantie onderzoeken of ze haar schouders kan plaatsen onder het eenvormig aanbieden van gratis wifi op publieke locaties, zoals gemeentehuizen, bibliotheken en dienstencentra verspreid over haar hele grondgebied.

"De provincie is een interessante schaal voor dergelijke grote projecten, denk maar aan het succes van de groepsaankopen groene energie", redeneert Verhaert. "Bovendien is het bij uitstek een taak van de overheid om voor infrastructuur te zorgen. En wat is wifi anders dan virtuele infrastructuur?"

Verhaert geeft wel aan dat het project op dit ogenblik nog in de kinderschoenen staat. "Eerst moeten we bekijken wat er technisch mogelijk is. Pas nadien kunnen we de lokale besturen erbij betrekken."

Welk budget nodig zou zijn om het project te financieren, is nog niet duidelijk.

In Luik kan je binnenkort ook draadloos surfen op een aantal populaire plaatsen. (Belga/MI)

De provincie Antwerpen onderzoekt de mogelijkheid om gratis wifi te faciliteren over haar hele grondgebied. Dat meldde televisiezender ATV en werd bevestigd door Inga Verhaert (sp.a), gedeputeerde voor Communicatie en ICT.Er lopen volgens Verhaert al gesprekken met verschillende providers en ook de lokale besturen worden allicht in het verhaal betrokken. Het draadloos internet zou vooral in en rond publieke locaties toegankelijk moeten worden. Steeds meer mensen maken ook buitenhuis gebruik van draadloos internet, maar dat kan vaak enkel indien ze zelf een internetabonnement hebben. Daarnaast zijn er wel een groeiend aantal zogenaamde hotspots die al dan niet gratis wifi bieden, bijvoorbeeld in restaurants of bibliotheken. De provincie Antwerpen wil nu in eerste instantie onderzoeken of ze haar schouders kan plaatsen onder het eenvormig aanbieden van gratis wifi op publieke locaties, zoals gemeentehuizen, bibliotheken en dienstencentra verspreid over haar hele grondgebied. "De provincie is een interessante schaal voor dergelijke grote projecten, denk maar aan het succes van de groepsaankopen groene energie", redeneert Verhaert. "Bovendien is het bij uitstek een taak van de overheid om voor infrastructuur te zorgen. En wat is wifi anders dan virtuele infrastructuur?" Verhaert geeft wel aan dat het project op dit ogenblik nog in de kinderschoenen staat. "Eerst moeten we bekijken wat er technisch mogelijk is. Pas nadien kunnen we de lokale besturen erbij betrekken." Welk budget nodig zou zijn om het project te financieren, is nog niet duidelijk. In Luik kan je binnenkort ook draadloos surfen op een aantal populaire plaatsen. (Belga/MI)