De Brusselse internetspecialist Proximedia is uitgeroepen tot 'L'Entreprise de l'Année 2009'. Het volgt zo industriële ovenspecialist FIB Belgium op.

De wedstrijd 'Onderneming van het jaar/L'Entreprise de l'Année' wordt jaarlijks georganiseerd door Ernst & Young, in een editie voor elke landshelft. Gisteren vond de Franstalige versie plaats. Finalisten waren Bruyerre, Chaussures Maniet, Paprika en de it-bedrijven Vision IT Group en Proximedia. Uiteindelijk mocht dat laatste bedrijf met de hoofdvogel naar huis.

Proximedia is gespecialiseerd in internetdiensten. Dat gaat van hosting en infrastructuur, over het bouwen van websites, marketing- en reclame tot de productie van bedrijfsvideo's en webtelevisie. "Ondanks de economische crisis heeft Proximedia een sterke indruk op ons gemaakt met haar zeer sterke groeicijfers sinds haar oprichting in 1998", luidde het commentaar van de jury. Het bedrijf was in 2004 al eens genomineerd. Proximedia staat genoteerd op de Vrije Markt van Euronext Brussel. Het bedrijf boekte in 2008 een omzet van 29,8 miljoen euro met 294 mensen.

De Nederlandstalige Onderneming van het Jaar wordt vanavond bekendgemaakt. De genomineerden zijn Echo, Studio 100, Vaessen Industries en Vitamex. Geen ict-bedrijven daar dus, al valt daar voor de sector nog te hopen op de 'Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming'. Naast specialist in medische marketing Suazio en zonne- en windenergiebedrijf Enfinity is immers ook het Mechelse softwarebedrijf voor de financiële sector Clear2Pay, van Michel Akkermans en Jürgen Ingels, genomineerd. Vorig jaar won Netlog die prijs.

De Brusselse internetspecialist Proximedia is uitgeroepen tot 'L'Entreprise de l'Année 2009'. Het volgt zo industriële ovenspecialist FIB Belgium op. De wedstrijd 'Onderneming van het jaar/L'Entreprise de l'Année' wordt jaarlijks georganiseerd door Ernst & Young, in een editie voor elke landshelft. Gisteren vond de Franstalige versie plaats. Finalisten waren Bruyerre, Chaussures Maniet, Paprika en de it-bedrijven Vision IT Group en Proximedia. Uiteindelijk mocht dat laatste bedrijf met de hoofdvogel naar huis. Proximedia is gespecialiseerd in internetdiensten. Dat gaat van hosting en infrastructuur, over het bouwen van websites, marketing- en reclame tot de productie van bedrijfsvideo's en webtelevisie. "Ondanks de economische crisis heeft Proximedia een sterke indruk op ons gemaakt met haar zeer sterke groeicijfers sinds haar oprichting in 1998", luidde het commentaar van de jury. Het bedrijf was in 2004 al eens genomineerd. Proximedia staat genoteerd op de Vrije Markt van Euronext Brussel. Het bedrijf boekte in 2008 een omzet van 29,8 miljoen euro met 294 mensen. De Nederlandstalige Onderneming van het Jaar wordt vanavond bekendgemaakt. De genomineerden zijn Echo, Studio 100, Vaessen Industries en Vitamex. Geen ict-bedrijven daar dus, al valt daar voor de sector nog te hopen op de 'Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming'. Naast specialist in medische marketing Suazio en zonne- en windenergiebedrijf Enfinity is immers ook het Mechelse softwarebedrijf voor de financiële sector Clear2Pay, van Michel Akkermans en Jürgen Ingels, genomineerd. Vorig jaar won Netlog die prijs.