Proximus maakt zijn 4G-netwerk, beschikbaar in 260 steden en gemeenten, in de komende twee weken toegankelijk voor "al zijn klanten" (residentiële en professionele, met herlaadkaart of abonnement, met of zonder Pack). Zij krijgen dan een internetverbinding die "tot tien keer sneller is dan 3G" en die "vergelijkbaar is met het vaste internet bij u thuis of op kantoor". De toegang tot 4G gebeurt automatisch.

86 Mbps of 20 Mbps

Gedurende een half jaar krijgen Proximus-klanten de kans 4G te ervaren tegen maximale snelheid, daarna kan gekozen worden uit twee 4G-ervaringen: één met surfsnelheden tot 86 Mbps (voor klanten van de tariefplannen Smart+45 in een aanbod met een toestel, Smart+50, Smart+65, Bizz Smart XL Intense, Bizz Smart XL Europe en Proximus Mobile Internet) en één met surfsnelheden tot 20 Mbps (voor de overige klanten).

Nog altijd geen 4G van Proximus op de iPhone

Maar Proximus heeft niet helemaal gelijk door te zeggen dat "alle klanten" toegang krijgen tot het 4G-netwerk, want de iPhone-gebruikers horen daar voorlopig niet bij.

Het doet al maanden stof oplaaien in telecomland: het feit dat Apple vooralsnog enkel Mobistar - een commerciële partner van Apple - toelating geeft zijn 4G-netwerk beschikbaar te stellen aan gebruikers van een iPhone 5, 5S of 5C. De andere operatoren, meer bepaald Proximus en Base, kregen vooralsnog geen certificatie van Apple om 4G uit te rollen naar de iPhone.

Maar Proximus meldt nu dat hier over twee maanden verandering in komt. Tegen maart-april wordt immers een amendement op de telecomwet van kracht, dat zegt dat smartphonefabrikanten 4G niet mogen blokkeren op hun toestel voor bepaalde providers.

Proximus maakt zijn 4G-netwerk, beschikbaar in 260 steden en gemeenten, in de komende twee weken toegankelijk voor "al zijn klanten" (residentiële en professionele, met herlaadkaart of abonnement, met of zonder Pack). Zij krijgen dan een internetverbinding die "tot tien keer sneller is dan 3G" en die "vergelijkbaar is met het vaste internet bij u thuis of op kantoor". De toegang tot 4G gebeurt automatisch. 86 Mbps of 20 Mbps Gedurende een half jaar krijgen Proximus-klanten de kans 4G te ervaren tegen maximale snelheid, daarna kan gekozen worden uit twee 4G-ervaringen: één met surfsnelheden tot 86 Mbps (voor klanten van de tariefplannen Smart+45 in een aanbod met een toestel, Smart+50, Smart+65, Bizz Smart XL Intense, Bizz Smart XL Europe en Proximus Mobile Internet) en één met surfsnelheden tot 20 Mbps (voor de overige klanten). Nog altijd geen 4G van Proximus op de iPhone Maar Proximus heeft niet helemaal gelijk door te zeggen dat "alle klanten" toegang krijgen tot het 4G-netwerk, want de iPhone-gebruikers horen daar voorlopig niet bij. Het doet al maanden stof oplaaien in telecomland: het feit dat Apple vooralsnog enkel Mobistar - een commerciële partner van Apple - toelating geeft zijn 4G-netwerk beschikbaar te stellen aan gebruikers van een iPhone 5, 5S of 5C. De andere operatoren, meer bepaald Proximus en Base, kregen vooralsnog geen certificatie van Apple om 4G uit te rollen naar de iPhone. Maar Proximus meldt nu dat hier over twee maanden verandering in komt. Tegen maart-april wordt immers een amendement op de telecomwet van kracht, dat zegt dat smartphonefabrikanten 4G niet mogen blokkeren op hun toestel voor bepaalde providers.