De plannen voor het project lagen al een tijdje op tafel. Begin 2015 vernam Data News al van het FTTH-project in Brussel. Op dat moment moest er echter nog veel besproken worden, onder meer met de stad Brussel zelf. Toen onze redactie in maart Proximus opnieuw contacteerde over het project kwam er bevestiging noch ontkenning.

Vandaag wil het bedrijf wel meer uitleg geven. Zo loopt het project gelijk met de infrastructuurwerken in de verkeersvrije zone rond de Anspach-wijk. Daarbij zal Proximus alle huizen aansluiten op glasvezel, ook niet-klanten met het oog op de toekomst.

Alle inwoners worden per brief geïnformeerd om gratis te worden aangesloten. Een aansluiting is voor alle duidelijkheid niet hetzelfde als een gratis abonnement. Het wil vooral zeggen dat de lijn klaar is voor zeer hoge internetsnelheden.

Het is volgens Proximus de eerste keer dat het bestaande huizen en bedrijven aansluit op glasvezel. Bij nieuwe verkavelingen, zeker bij bedrijfsterreinen, gebeurt dat wel al. Nationaal levert Proximus vandaag al glasvezel tot aan de straatcabine. Voor de lijnen tussen die cabine en de huizen steunt het op koperdraad.

Het voornaamste verschil is dat glazvezel vele malen sneller werkt dan koper. Zo zijn momenteel snelheden tot 1 Gbps mogelijk en op termijn kan dat naar 10 Gbps.

De plannen voor het project lagen al een tijdje op tafel. Begin 2015 vernam Data News al van het FTTH-project in Brussel. Op dat moment moest er echter nog veel besproken worden, onder meer met de stad Brussel zelf. Toen onze redactie in maart Proximus opnieuw contacteerde over het project kwam er bevestiging noch ontkenning.Vandaag wil het bedrijf wel meer uitleg geven. Zo loopt het project gelijk met de infrastructuurwerken in de verkeersvrije zone rond de Anspach-wijk. Daarbij zal Proximus alle huizen aansluiten op glasvezel, ook niet-klanten met het oog op de toekomst.Alle inwoners worden per brief geïnformeerd om gratis te worden aangesloten. Een aansluiting is voor alle duidelijkheid niet hetzelfde als een gratis abonnement. Het wil vooral zeggen dat de lijn klaar is voor zeer hoge internetsnelheden.Het is volgens Proximus de eerste keer dat het bestaande huizen en bedrijven aansluit op glasvezel. Bij nieuwe verkavelingen, zeker bij bedrijfsterreinen, gebeurt dat wel al. Nationaal levert Proximus vandaag al glasvezel tot aan de straatcabine. Voor de lijnen tussen die cabine en de huizen steunt het op koperdraad.Het voornaamste verschil is dat glazvezel vele malen sneller werkt dan koper. Zo zijn momenteel snelheden tot 1 Gbps mogelijk en op termijn kan dat naar 10 Gbps.