Het samenwerkingsakkoord loopt tussen Proximus en het NAVO Communicatie en Informatie Agentschap (NCI Agentschap), dat sinds 2012 bestaat. Dat verzorgt de netwerken van de militaire alliantie. De operator sloot eerder al gelijkaardige uitwisselingsakkoorden met Europese sectorgenoten.

In praktijk zal er informatie worden uitgewisseld rond cyberdreigingen die beide partijen opmerken. Dat moet er voor zorgen dat elke partner zich sneller en beter kan beschermen als er elders een nieuwe dreiging opduikt. Voor Proximus gaat het enerzijds om het Belgische netwerk, waar Belgische bedrijven, overheden en consumenten gebruik van maken. Maar ook om BICS, de internationale dochter die enkele jaren geleden al met succes werd gehackt.

Het samenwerkingsakkoord loopt tussen Proximus en het NAVO Communicatie en Informatie Agentschap (NCI Agentschap), dat sinds 2012 bestaat. Dat verzorgt de netwerken van de militaire alliantie. De operator sloot eerder al gelijkaardige uitwisselingsakkoorden met Europese sectorgenoten.In praktijk zal er informatie worden uitgewisseld rond cyberdreigingen die beide partijen opmerken. Dat moet er voor zorgen dat elke partner zich sneller en beter kan beschermen als er elders een nieuwe dreiging opduikt. Voor Proximus gaat het enerzijds om het Belgische netwerk, waar Belgische bedrijven, overheden en consumenten gebruik van maken. Maar ook om BICS, de internationale dochter die enkele jaren geleden al met succes werd gehackt.