Voormalig Netvibes ceo Tariq Krim heeft op LeWeb in Parijs de publieke beta van Jolicloud vrijgegeven, een nieuw besturingssysteem voor netbooks.

Jolicloud is een OS met weinig toeters en bellen, dat draait in de cloud en gebaseerd is op Linux. Dat u nu spontaan aan Chrome OS denkt, is geen toeval. Alleen is Tariq Krim Google te snel af met de introductie van zijn publieke beta.

Voortaan kan je het webgebaseerde besturingssysteem gratis installeren op het gros van de Windows-netbooks. Het bestand is maar 600 mb groot en past met andere woorden perfect op een memorystick van 1 gb. Wie dat wenst, kan ook gewoon terugschakelen naar het besturingssysteem van Microsoft, en switchen tussen beiden.

Via je Jolicloud-account krijg je toegang tot een overzichtspagina met een rist applicaties: van Gmail tot Twitter, van Skype tot Facebook. De gebruikersinterface heeft, met zijn grote icoontjes heel wat weg van de interface van de iPhone. Handig, volgens Krim, omdat netbooks wel erg kleine schermpjes hebben.

Atomico Ventures (het investeringsfonds van Skype-bedenker Niklas Zennström) en Mangrove Capital hebben samen al ruim drie miljoen euro geïnvesteerd in het bedrijfje dat Windows overbodig wil maken.

[www.jolicloud.com]

Voormalig Netvibes ceo Tariq Krim heeft op LeWeb in Parijs de publieke beta van Jolicloud vrijgegeven, een nieuw besturingssysteem voor netbooks. Jolicloud is een OS met weinig toeters en bellen, dat draait in de cloud en gebaseerd is op Linux. Dat u nu spontaan aan Chrome OS denkt, is geen toeval. Alleen is Tariq Krim Google te snel af met de introductie van zijn publieke beta. Voortaan kan je het webgebaseerde besturingssysteem gratis installeren op het gros van de Windows-netbooks. Het bestand is maar 600 mb groot en past met andere woorden perfect op een memorystick van 1 gb. Wie dat wenst, kan ook gewoon terugschakelen naar het besturingssysteem van Microsoft, en switchen tussen beiden. Via je Jolicloud-account krijg je toegang tot een overzichtspagina met een rist applicaties: van Gmail tot Twitter, van Skype tot Facebook. De gebruikersinterface heeft, met zijn grote icoontjes heel wat weg van de interface van de iPhone. Handig, volgens Krim, omdat netbooks wel erg kleine schermpjes hebben. Atomico Ventures (het investeringsfonds van Skype-bedenker Niklas Zennström) en Mangrove Capital hebben samen al ruim drie miljoen euro geïnvesteerd in het bedrijfje dat Windows overbodig wil maken. [www.jolicloud.com]