Zowel Twitter als MySpace hebben aangekondigd dat ze hun publieke en realtime datastroom ongelimiteerd toegankelijk maken voor ontwikkelaars.

Enkele dagen nadat bekend werd dat Google de publieke statusupdates van de grootste sociale netwerken mee zal opnemen in zijn zoekresultaten, maken Twitter en MySpace bekend dat ze hun publieke datastroom opengooien voor de grote massa. Binnen enkele weken zal eender welke ontwikkelaar de publieke data van de internetbedrijven -gratis of niet?- kunnen gebruiken om nieuwe applicaties rond te bouwen.

Twitter en MySpace hebben in dat verband ook een volledig nieuwe website voor ontwikkelaars boven de doopvont gehouden, waar geïnteresseerden meer tekst en uitleg kunnen krijgen over de API's die de sociale netwerken beschikbaar stellen.

Twitter deed bovendien nog twee andere interessante aankondigingen in de marge van LeWeb in Parijs. Zo worden er in juni 2010 OAuth-applicaties beschikbaar, en gaat het bedrijf een API vrijgeven die toepassingen buiten de browser mogelijk maakt.

Platformdirecteur Ryan Sarver van Twitter besloot met het nieuws dat zijn bedrijf in de lente voor het eerst een 'developers conference' zal organiseren, vlakbij de thuisbasis in San Francisco.

Zowel Twitter als MySpace hebben aangekondigd dat ze hun publieke en realtime datastroom ongelimiteerd toegankelijk maken voor ontwikkelaars. Enkele dagen nadat bekend werd dat Google de publieke statusupdates van de grootste sociale netwerken mee zal opnemen in zijn zoekresultaten, maken Twitter en MySpace bekend dat ze hun publieke datastroom opengooien voor de grote massa. Binnen enkele weken zal eender welke ontwikkelaar de publieke data van de internetbedrijven -gratis of niet?- kunnen gebruiken om nieuwe applicaties rond te bouwen. Twitter en MySpace hebben in dat verband ook een volledig nieuwe website voor ontwikkelaars boven de doopvont gehouden, waar geïnteresseerden meer tekst en uitleg kunnen krijgen over de API's die de sociale netwerken beschikbaar stellen. Twitter deed bovendien nog twee andere interessante aankondigingen in de marge van LeWeb in Parijs. Zo worden er in juni 2010 OAuth-applicaties beschikbaar, en gaat het bedrijf een API vrijgeven die toepassingen buiten de browser mogelijk maakt. Platformdirecteur Ryan Sarver van Twitter besloot met het nieuws dat zijn bedrijf in de lente voor het eerst een 'developers conference' zal organiseren, vlakbij de thuisbasis in San Francisco.