Die had www.turteltaks.be gekocht omdat te veel mensen via Google bij 'gekleurde' informatie, zoals een petitie van de PVDA, belanden.

De Vlaamse Ombudsman had een goede uitleg voor zijn démarche. "We willen burgers zo snel mogelijk naar objectieve informatie leiden. Mensen die nu op zoek zijn naar informatie over de verhoogde bijdrage energiefonds doen dat bijna allemaal via de de term 'Turteltaks', maar komen dan terecht op (politiek) gekleurde informatie. Dat willen we vermijden. We moeten als overheid de strijd op Google zien te winnen", legde Weekers aan Belga uit.

Dat mensen via Google bijvoorbeeld terechtkomen bij een petitie van PVDA is geen toeval, legt Tom De Meester van PVDA uit. "Mensen zoeken via Google een antwoord op de vraag wat ze tegen de Turteltaks kunnen doen. En dan komen ze vanzelf uit op onze petitiecampagne, het proces tegen de Turteltaks en de protestmanifestatie op zondag 28 februari in Brussel. Bovendien vinden de mensen bij ons een helder en onderbouwd antwoord op al hun vragen over de Turteltaks."

Als antwoord op het initiatief van de Vlaamse Ombudsman heeft de PVDA nu www.turteltaks.vlaanderen gekocht en nog een hele reeks andere domeinnamen met daarin de term Turteltaks (bv. www.turteltaks.net en www.turteltaks.org).

De PVDA is het trouwens niet eens met de sp.a die het initiatief van de ombudsman toeschreef aan de "slechte communicatie" van minister Turtelboom en vond dat de overheid "ervoor moet zorgen dat burgers bereikbare en correcte informatie vinden". "De Turteltaks is geen slechte communicatie, maar een slechte maatregel. We moeten er niet beter over communiceren, we moeten de Turteltaks gewoon afschaffen", aldus Tom De Meester. (Belga/WK)

Die had www.turteltaks.be gekocht omdat te veel mensen via Google bij 'gekleurde' informatie, zoals een petitie van de PVDA, belanden.De Vlaamse Ombudsman had een goede uitleg voor zijn démarche. "We willen burgers zo snel mogelijk naar objectieve informatie leiden. Mensen die nu op zoek zijn naar informatie over de verhoogde bijdrage energiefonds doen dat bijna allemaal via de de term 'Turteltaks', maar komen dan terecht op (politiek) gekleurde informatie. Dat willen we vermijden. We moeten als overheid de strijd op Google zien te winnen", legde Weekers aan Belga uit. Dat mensen via Google bijvoorbeeld terechtkomen bij een petitie van PVDA is geen toeval, legt Tom De Meester van PVDA uit. "Mensen zoeken via Google een antwoord op de vraag wat ze tegen de Turteltaks kunnen doen. En dan komen ze vanzelf uit op onze petitiecampagne, het proces tegen de Turteltaks en de protestmanifestatie op zondag 28 februari in Brussel. Bovendien vinden de mensen bij ons een helder en onderbouwd antwoord op al hun vragen over de Turteltaks." Als antwoord op het initiatief van de Vlaamse Ombudsman heeft de PVDA nu www.turteltaks.vlaanderen gekocht en nog een hele reeks andere domeinnamen met daarin de term Turteltaks (bv. www.turteltaks.net en www.turteltaks.org). De PVDA is het trouwens niet eens met de sp.a die het initiatief van de ombudsman toeschreef aan de "slechte communicatie" van minister Turtelboom en vond dat de overheid "ervoor moet zorgen dat burgers bereikbare en correcte informatie vinden". "De Turteltaks is geen slechte communicatie, maar een slechte maatregel. We moeten er niet beter over communiceren, we moeten de Turteltaks gewoon afschaffen", aldus Tom De Meester. (Belga/WK)