PwC heeft alle aandelen overgenomen van de Gentse securityspecialist Ascure, die zo een 'member company of the PwC network' wordt. De transactie is al afgerond en de overeenkomst gaat meteen in voege.

Ascure-ceo Filip De Wolf stelt dat na de overname van de aandelen Ascure gewoon doorgaat met de huidige activiteiten, met hetzelfde personeel en nog steeds vanuit de vestiging bij Gent. Dat omvat naast risicobeheerdiensten, governance en compliance adviezen, business continuïteit en crisismanagelent, ook een aanbod van opleidingen (in de Ascure Academy) en het organiseren van examens voor het bekomen van security-gerelateerde certificaten. "Ascure blijft een afzonderlijke entiteit en zal dat nog wel zeker een jaar tot twee jaar blijven", luidt het.

Wel zal worden gekeken hoe meer integratie van personeel en activiteiten mogelijk is. Zo kan Ascure nu ook een beroep doen op bijkomende experts uit het Pw-netwerk voor zijn kernactiviteiten of complementaire taken. Zo zal het 'assessment team' van Ascure al makkelijker kunnen samenwerken met bijvoorbeeld het 'forensics team' (voor het onderzoek na een securityprobleem) van PwC.

Voorts opent het mogelijkheden voor Ascure om grotere, meer internationale klanten aan te pakken, "waar we in het verleden allicht niet in aanmerking kwamen." Daarenboven biedt de overname ook bijkomende doorgroeimogelijkheden voor de specialisten van Ascure als alternatief voor management tracks.

De transactie werd al volledig afgerond, en gaat meteen in voege. Er komt een nieuwe raad van bestuur, maar voorts blijft de huidige organisatie behouden, met Filip De Wolf als gedelegeerd bestuurder.

PwC heeft alle aandelen overgenomen van de Gentse securityspecialist Ascure, die zo een 'member company of the PwC network' wordt. De transactie is al afgerond en de overeenkomst gaat meteen in voege. Ascure-ceo Filip De Wolf stelt dat na de overname van de aandelen Ascure gewoon doorgaat met de huidige activiteiten, met hetzelfde personeel en nog steeds vanuit de vestiging bij Gent. Dat omvat naast risicobeheerdiensten, governance en compliance adviezen, business continuïteit en crisismanagelent, ook een aanbod van opleidingen (in de Ascure Academy) en het organiseren van examens voor het bekomen van security-gerelateerde certificaten. "Ascure blijft een afzonderlijke entiteit en zal dat nog wel zeker een jaar tot twee jaar blijven", luidt het. Wel zal worden gekeken hoe meer integratie van personeel en activiteiten mogelijk is. Zo kan Ascure nu ook een beroep doen op bijkomende experts uit het Pw-netwerk voor zijn kernactiviteiten of complementaire taken. Zo zal het 'assessment team' van Ascure al makkelijker kunnen samenwerken met bijvoorbeeld het 'forensics team' (voor het onderzoek na een securityprobleem) van PwC. Voorts opent het mogelijkheden voor Ascure om grotere, meer internationale klanten aan te pakken, "waar we in het verleden allicht niet in aanmerking kwamen." Daarenboven biedt de overname ook bijkomende doorgroeimogelijkheden voor de specialisten van Ascure als alternatief voor management tracks. De transactie werd al volledig afgerond, en gaat meteen in voege. Er komt een nieuwe raad van bestuur, maar voorts blijft de huidige organisatie behouden, met Filip De Wolf als gedelegeerd bestuurder.