Apps City is een initiatief van de PXL, dat is de fusie tussen de Hasseltse/Diepenbeekse hogescholen Xios en de PHL. Vrijdag 3 mei worden er aan het PHL Congress in Hasselt onder meer workshops, casestudy's en een beurs georganiseerd voor ontwikkelaars, bedrijven en informaticastudenten. Zaterdag 4 mei is het gebeuren open voor het grote publiek en is er onder meer een coderDojo, waar 7- tot 18-jarigen worden ingewijd in het programmeren van apps.

Het is niet de eerste keer dat er een hackathon wordt georganiseerd, maar meestal gaat die uit van één platform, zoals Microsoft onlangs deed voor Windows 8 op de Techdays. Hier is het concept meer open en worden ontwikkelaars ook gecoached door iemand uit het bedrijfsleven. Op vrijdag gaat er overigens ook een debat door over apps, security en privacy dat zal worden gemodereerd door Data News.

Apps City is een initiatief van de PXL, dat is de fusie tussen de Hasseltse/Diepenbeekse hogescholen Xios en de PHL. Vrijdag 3 mei worden er aan het PHL Congress in Hasselt onder meer workshops, casestudy's en een beurs georganiseerd voor ontwikkelaars, bedrijven en informaticastudenten. Zaterdag 4 mei is het gebeuren open voor het grote publiek en is er onder meer een coderDojo, waar 7- tot 18-jarigen worden ingewijd in het programmeren van apps.Het is niet de eerste keer dat er een hackathon wordt georganiseerd, maar meestal gaat die uit van één platform, zoals Microsoft onlangs deed voor Windows 8 op de Techdays. Hier is het concept meer open en worden ontwikkelaars ook gecoached door iemand uit het bedrijfsleven. Op vrijdag gaat er overigens ook een debat door over apps, security en privacy dat zal worden gemodereerd door Data News.