Investeringsfonds QAT-ARKiv gaat gefaseerd 3,5 miljoen euro investeren in Eyetronics, een bedrijf met hoofdzetel in Heverlee dat momenteel wereldwijd marktleider is in 3D scanning van het menselijk gelaat.

Eyetronics is een spin-off van de K.U.Leuven en telt via haar vestiging 3D-Eyetronics Inc. in Los Angeles de meeste grote spelers uit de film- en gaming industrie onder haar vaste klanten. Eyetronics focust momenteel op professionele toepassingen, maar wil met het verse geld in de toekomst onder het motto "you become a star" ook de gewone consument bereiken. Zo zullen wereldwijd kiosken worden geïnstalleerd om scans te maken van het gelaat. Dit ingescande gelaat zal in diverse toepassingen kunnen worden gebruikt gaande van screensavers, interactieve animaties, toepassingen in virtuele wereld. Toepassingen zijn ook mogelijk bij styling, mode, online dating en dergelijke.

QAT-ARKiv is de ARKimedes-investeringsvennootschap (ARKIV) die opgericht werd door QAT II Investment. Deze fondsen focussen op jonge, beloftevolle bedrijven actief in ICT, medische technologie en milieutechnologie. Namens QAT zullen Luc van der Biest en Luc Kindt zetelen in de raad van bestuur van Eyetronics. Andere aandeelhouders zijn de K.U.Leuven, het Gemma Frisius Fonds, het management en een aantal business angels.

Bron: Belga

Investeringsfonds QAT-ARKiv gaat gefaseerd 3,5 miljoen euro investeren in Eyetronics, een bedrijf met hoofdzetel in Heverlee dat momenteel wereldwijd marktleider is in 3D scanning van het menselijk gelaat. Eyetronics is een spin-off van de K.U.Leuven en telt via haar vestiging 3D-Eyetronics Inc. in Los Angeles de meeste grote spelers uit de film- en gaming industrie onder haar vaste klanten. Eyetronics focust momenteel op professionele toepassingen, maar wil met het verse geld in de toekomst onder het motto "you become a star" ook de gewone consument bereiken. Zo zullen wereldwijd kiosken worden geïnstalleerd om scans te maken van het gelaat. Dit ingescande gelaat zal in diverse toepassingen kunnen worden gebruikt gaande van screensavers, interactieve animaties, toepassingen in virtuele wereld. Toepassingen zijn ook mogelijk bij styling, mode, online dating en dergelijke. QAT-ARKiv is de ARKimedes-investeringsvennootschap (ARKIV) die opgericht werd door QAT II Investment. Deze fondsen focussen op jonge, beloftevolle bedrijven actief in ICT, medische technologie en milieutechnologie. Namens QAT zullen Luc van der Biest en Luc Kindt zetelen in de raad van bestuur van Eyetronics. Andere aandeelhouders zijn de K.U.Leuven, het Gemma Frisius Fonds, het management en een aantal business angels. Bron: Belga