Het Kontichse Quality by Design neemt een meerderheidsparticipatie in sectorgenoot Neomatics. Het is de stap naar een bredere klantenportefeuille.

Beide bedrijven zijn specialisten in kwaliteitsbeheer. Zo valideert Qbd procedures en systemen van bedrijven die actief zijn in de farma-industrie, biotech, healthcare en Cosmetica. Zo groeide het in amper drie jaar tijd naar 55 mensen (waarvan vijf in een Nederlands kantoor) en een omzet (2013) van 4,6 miljoen euro.

Om verder te groeien nam het bedrijf begin deze zomer zestig procent van de aandelen in Neomatics over voor 300.000 euro. De overige veertig procent blijft in handen van oprichters Sven Mus en Mo Aarab.

"Neomatics ontwikkelde op basis van Microsoft SharePoint een kosteneffectief platform voor het beheer van documenten, werkstromen en kwaliteit," zegt Bart Van Acker, managing director van QbD. "Daarmee mikt het, net als wij, op organisaties die met strikte regelgeving en processtandaardisatie te maken hebben".

In praktijk blijft Neomatics apart actief. QbD heeft vooral klanten in far(maceutische en biotechbedrijven, Neomatics focust op ziekenhuizen. Wel zullen de twee hun dienstenaanbod complementair maken. "Zo willen wij tegen eind 2015 graag tien kleine en middelgrote lifesciencesbedrijven klant maken voor ons ExpressPack Quality. De volgende jaren willen wij in de voetsporen van QbD ook de Europese business uitbouwen." Aldus Sven Mus.

Het Kontichse Quality by Design neemt een meerderheidsparticipatie in sectorgenoot Neomatics. Het is de stap naar een bredere klantenportefeuille. Beide bedrijven zijn specialisten in kwaliteitsbeheer. Zo valideert Qbd procedures en systemen van bedrijven die actief zijn in de farma-industrie, biotech, healthcare en Cosmetica. Zo groeide het in amper drie jaar tijd naar 55 mensen (waarvan vijf in een Nederlands kantoor) en een omzet (2013) van 4,6 miljoen euro. Om verder te groeien nam het bedrijf begin deze zomer zestig procent van de aandelen in Neomatics over voor 300.000 euro. De overige veertig procent blijft in handen van oprichters Sven Mus en Mo Aarab. "Neomatics ontwikkelde op basis van Microsoft SharePoint een kosteneffectief platform voor het beheer van documenten, werkstromen en kwaliteit," zegt Bart Van Acker, managing director van QbD. "Daarmee mikt het, net als wij, op organisaties die met strikte regelgeving en processtandaardisatie te maken hebben". In praktijk blijft Neomatics apart actief. QbD heeft vooral klanten in far(maceutische en biotechbedrijven, Neomatics focust op ziekenhuizen. Wel zullen de twee hun dienstenaanbod complementair maken. "Zo willen wij tegen eind 2015 graag tien kleine en middelgrote lifesciencesbedrijven klant maken voor ons ExpressPack Quality. De volgende jaren willen wij in de voetsporen van QbD ook de Europese business uitbouwen." Aldus Sven Mus.