Het Zweedse QlikTech, gespecialiseerd in business intelligence-oplossingen, opent een kantoor in Diegem bij Brussel en doet daarmee een eerder gedane belofte gestand.

Het wordt sinds 1 maart bemand door twee mensen. Eén daarvan is Gilles Hocepied, een ouwe rot uit het Belgische it-wereldje want voormalig topman van Business Objects België en daarna actief voor de Amerikaanse softwareontwikkelaar BDNA. Hocepied wordt commercieel directeur en Jurgen Hamelrijckx buigt zich over de contacten met de partners.

In de loop van het jaar zullen meer mensen, voornamelijk technische consultants, het team versterken. Het bedrijf is nog op zoek naar nieuwe partners en met name specialisten op het vlak van gezondheidszorg, financiële dienstverlening, retail en massaconsumptie.

Het bedrijf trotseert de crisis na erg gunstige adviezen van diverse marktanalisten zoals Gartner en Aberdeen. Het wil ook een antwoord bieden op de vraag van klanten om in deze moeizame tijden voorrang te geven aan meer bescheiden BI-projecten die een duidelijke en snel investeringsrendement opleveren.

De cijfers over 2008 ogen in ieder geval erg rooskleurig: een wereldwijde omzetgroei van 50% (120 miljoen dollar, en twee derde hiervan is licentieverkoop), een forse groei van de klantenportefeuille en het aantal effectieve gebruikers (+45%), en 160 nieuwe medewerkers (+45%). Het bedrijf verklaart die prestaties dit jaar te willen overdoen en mikt daarvoor als vanouds op de grotere kmo, maar ook op grotere bedrijven en multinationals, een markt die het nu sinds een jaar bewerkt. Beneluxbaas Rogier Verheij geeft geen cijfers vrij maar bevestigt dat de lokale verkoop "perfect de internationale groeicurve volgt."

Het Zweedse QlikTech, gespecialiseerd in business intelligence-oplossingen, opent een kantoor in Diegem bij Brussel en doet daarmee een eerder gedane belofte gestand. Het wordt sinds 1 maart bemand door twee mensen. Eén daarvan is Gilles Hocepied, een ouwe rot uit het Belgische it-wereldje want voormalig topman van Business Objects België en daarna actief voor de Amerikaanse softwareontwikkelaar BDNA. Hocepied wordt commercieel directeur en Jurgen Hamelrijckx buigt zich over de contacten met de partners. In de loop van het jaar zullen meer mensen, voornamelijk technische consultants, het team versterken. Het bedrijf is nog op zoek naar nieuwe partners en met name specialisten op het vlak van gezondheidszorg, financiële dienstverlening, retail en massaconsumptie. Het bedrijf trotseert de crisis na erg gunstige adviezen van diverse marktanalisten zoals Gartner en Aberdeen. Het wil ook een antwoord bieden op de vraag van klanten om in deze moeizame tijden voorrang te geven aan meer bescheiden BI-projecten die een duidelijke en snel investeringsrendement opleveren. De cijfers over 2008 ogen in ieder geval erg rooskleurig: een wereldwijde omzetgroei van 50% (120 miljoen dollar, en twee derde hiervan is licentieverkoop), een forse groei van de klantenportefeuille en het aantal effectieve gebruikers (+45%), en 160 nieuwe medewerkers (+45%). Het bedrijf verklaart die prestaties dit jaar te willen overdoen en mikt daarvoor als vanouds op de grotere kmo, maar ook op grotere bedrijven en multinationals, een markt die het nu sinds een jaar bewerkt. Beneluxbaas Rogier Verheij geeft geen cijfers vrij maar bevestigt dat de lokale verkoop "perfect de internationale groeicurve volgt."