Daar is de eerste miljardenovername van 2011: draadloze chipreus Qualcomm legt 3,2 miljard dollar op tafel voor concurrent Atheros Communications.

Qualcomm heeft 45 dollar per aandeel veil voor Atheros. Het wil met de overname zijn focus verbreden van mobiele telefonie naar tablets, netbooks, laptops en gps-toestellen. Atheros staat op die markt, met eigen wifi- en bluetooth-chipsets een pak sterker, daar waar Qualcomm vooral in de 3G-markt aanwezig is. De overname zou in de eerste helft van 2011 worden afgerond.

De deal volgt op de aankoop van de draadloze divisie van Infineon door chipconcurrent Intel voor 1,4 miljard dollar. Die afdeling concurreerde rechtstreeks met Atheros. Bovendien is het de voorbije maanden almaar meer duidelijk dat Intel zich sterk aan het positioneren is op de boomende mobiele en consumentenmarkt (zie ook de overnames van McAfee en de kabelmodempoot van Texas Instruments). Zowel Qualcomm als Intel zitten bovendien op een berg cash.

Daar is de eerste miljardenovername van 2011: draadloze chipreus Qualcomm legt 3,2 miljard dollar op tafel voor concurrent Atheros Communications. Qualcomm heeft 45 dollar per aandeel veil voor Atheros. Het wil met de overname zijn focus verbreden van mobiele telefonie naar tablets, netbooks, laptops en gps-toestellen. Atheros staat op die markt, met eigen wifi- en bluetooth-chipsets een pak sterker, daar waar Qualcomm vooral in de 3G-markt aanwezig is. De overname zou in de eerste helft van 2011 worden afgerond. De deal volgt op de aankoop van de draadloze divisie van Infineon door chipconcurrent Intel voor 1,4 miljard dollar. Die afdeling concurreerde rechtstreeks met Atheros. Bovendien is het de voorbije maanden almaar meer duidelijk dat Intel zich sterk aan het positioneren is op de boomende mobiele en consumentenmarkt (zie ook de overnames van McAfee en de kabelmodempoot van Texas Instruments). Zowel Qualcomm als Intel zitten bovendien op een berg cash.