Softwareleverancier Quark is overgenomen door investeerder Platinum Equity.

Quark, uit Denver, helpt vormgevers en ontwerpers met de publicaties in gedrukte media en op tablets, smartphones en sociale netwerken. Het opmaakprogramma Quark Xpress - de tegenhanger van het pakket InDesign van Adobe - en content-beheersoftware Quark DMS (Database Management System) zijn de bekendste producten.

Platinum is voornamelijk geïnteresseerd in de nieuwe producten van Quark. Die programmatuur is naast print steeds meer gericht op digitale publicaties. De investeerder praat momenteel met het management van het softwarebedrijf over de toekomst van de leverancier. Quark is nu in ruim 160 landen actief, maar wil het aantal landen uitbreiden. Er wordt ook gesproken over de ontwikkeling van nieuwe producten.

Het is niet bekend wat de investeerder heeft betaald voor de softwareleverancier.

In samenwerking met Computable

Softwareleverancier Quark is overgenomen door investeerder Platinum Equity. Quark, uit Denver, helpt vormgevers en ontwerpers met de publicaties in gedrukte media en op tablets, smartphones en sociale netwerken. Het opmaakprogramma Quark Xpress - de tegenhanger van het pakket InDesign van Adobe - en content-beheersoftware Quark DMS (Database Management System) zijn de bekendste producten. Platinum is voornamelijk geïnteresseerd in de nieuwe producten van Quark. Die programmatuur is naast print steeds meer gericht op digitale publicaties. De investeerder praat momenteel met het management van het softwarebedrijf over de toekomst van de leverancier. Quark is nu in ruim 160 landen actief, maar wil het aantal landen uitbreiden. Er wordt ook gesproken over de ontwikkeling van nieuwe producten. Het is niet bekend wat de investeerder heeft betaald voor de softwareleverancier. In samenwerking met Computable