Queaso Systems neemt de Gentse it-dienstverlener Nonillion over die begin deze maand de boeken neerlegde.

Nonillion - een it-dienstverlener en detacheerder die geleid werd door Franky Redant - werd het afgelopen jaar bijzonder hard getroffen door de crisis. Heel wat contracten werden stopgezet - met name binnen de telecomsector - en het aantal consultants daalde spectaculair (van een vijftigtal tot 12 op het einde van het vorig boekjaar). In combinatie met een loodzware kostenstructuur leidde dat begin deze maand tot het faillissement. Nonillion sloot het boekjaar 2008 nog af met een verlies van ruim 111.000 euro op een brutomarge van 1,3 miljoen euro.

De in Erembodegem bij Aalst gevestigde sectorgenoot Queaso Systems neemt nu de klantenportfolio en enkele consultants over. Het bestaande detacheringswerk van Nonillion bij onder meer Nokia Siemens Networks en Cisco wordt alvast verder gezet. Ook bij de Confederatie Bouw loopt een belangrijk project. De komende weken wordt verder werk gemaakt van het aanpassen van de nieuwe dienstenportfolio.

Een overnamebedrag wil Filip De Sutter, zaakvoerder van Queaso Systems niet kwijt. Queaso Systems draaide vorig jaar een omzet van 1, 2 miljoen euro. "Met deze overname willen we de groei hervatten die begin vorig jaar stilgevallen was als gevolg van de crisis", zegt Filip De Sutter die nieuwe overnames zeker niet uitsluit. De locatie van Nonillion in Gent blijft behouden.

Queaso Systems neemt de Gentse it-dienstverlener Nonillion over die begin deze maand de boeken neerlegde. Nonillion - een it-dienstverlener en detacheerder die geleid werd door Franky Redant - werd het afgelopen jaar bijzonder hard getroffen door de crisis. Heel wat contracten werden stopgezet - met name binnen de telecomsector - en het aantal consultants daalde spectaculair (van een vijftigtal tot 12 op het einde van het vorig boekjaar). In combinatie met een loodzware kostenstructuur leidde dat begin deze maand tot het faillissement. Nonillion sloot het boekjaar 2008 nog af met een verlies van ruim 111.000 euro op een brutomarge van 1,3 miljoen euro. De in Erembodegem bij Aalst gevestigde sectorgenoot Queaso Systems neemt nu de klantenportfolio en enkele consultants over. Het bestaande detacheringswerk van Nonillion bij onder meer Nokia Siemens Networks en Cisco wordt alvast verder gezet. Ook bij de Confederatie Bouw loopt een belangrijk project. De komende weken wordt verder werk gemaakt van het aanpassen van de nieuwe dienstenportfolio. Een overnamebedrag wil Filip De Sutter, zaakvoerder van Queaso Systems niet kwijt. Queaso Systems draaide vorig jaar een omzet van 1, 2 miljoen euro. "Met deze overname willen we de groei hervatten die begin vorig jaar stilgevallen was als gevolg van de crisis", zegt Filip De Sutter die nieuwe overnames zeker niet uitsluit. De locatie van Nonillion in Gent blijft behouden.