Op 5 juni komen een 20-tal Canadese bedrijven uit de regio Québec en Montreal naar Brussel om Belgische informatici over te halen om te migreren. De regio wil 750 it-jobs invullen.

Onder de vlag 'Les journées-Québec' trekken 23 Canadese bedrijven op 2 en 3 juni naar Parijs en op 5 juni naar Brussel met een zak vol aanbiedingen voor it-jobs.

Het gaat om softwarebedrijven, integratoren, consultancykantoren, overheidsdiensten zoals de Nationale Bank van Canada, maar ook een leverancier zoals Fujitsu Canada. Zowat alle it-jobs komen in aanmerking, van ontwikkelaars, analisten, Microsoft, Java of Unix-softwarespecialisten tot kenners van voip-oplossingen. Dat meldt de website van Le Monde Informatique.

De Canadese regio maakt zich sterk dat het 750 informatici kan aantrekken. Vorig jaar kon het in Parijs 300 informatici overtuigen om te migreren naar Canada.

Kandidaten moeten zich wel inschrijven voor 22 mei. Agoria maakte eind vorige maand bekend dat er in ons land nog steeds 9.300 ict-jobs niet ingevuld raken.

Op 5 juni komen een 20-tal Canadese bedrijven uit de regio Québec en Montreal naar Brussel om Belgische informatici over te halen om te migreren. De regio wil 750 it-jobs invullen.Onder de vlag 'Les journées-Québec' trekken 23 Canadese bedrijven op 2 en 3 juni naar Parijs en op 5 juni naar Brussel met een zak vol aanbiedingen voor it-jobs. Het gaat om softwarebedrijven, integratoren, consultancykantoren, overheidsdiensten zoals de Nationale Bank van Canada, maar ook een leverancier zoals Fujitsu Canada. Zowat alle it-jobs komen in aanmerking, van ontwikkelaars, analisten, Microsoft, Java of Unix-softwarespecialisten tot kenners van voip-oplossingen. Dat meldt de website van Le Monde Informatique.De Canadese regio maakt zich sterk dat het 750 informatici kan aantrekken. Vorig jaar kon het in Parijs 300 informatici overtuigen om te migreren naar Canada. Kandidaten moeten zich wel inschrijven voor 22 mei. Agoria maakte eind vorige maand bekend dat er in ons land nog steeds 9.300 ict-jobs niet ingevuld raken.