Fabricom-dochter Quentris heeft de Hasseltse netwerkbeveiliger Data Unit gekocht.

Data Unit is opgericht in 2005. Het bedrijf is gespecialiseerd in netwerkbeveiliging en heeft referenties als Carglass, Intrasoft en Pidpa.

Quentris zegt in een persbericht de expertise van Data Unit in de beveiliging van zowel vaste als draadloze data- en spraaknetwerken te zien als "het ontbrekende puzzelstuk". "De activiteiten van Quentris en Data Unit zijn volledig complementair, zonder mekaar te overlappen", klinkt het.

Quentris zegt zo een totaaloplossing te kunnen bieden in netwerktechnologie, zodat het bedrijf in een hoger marktsegment kan gaan spelen. De overname van Data Unit biedt Quentris voorts de kans om uit te breiden naar de Nederlandse markt.

Data Unit zal worden geïntegreerd in de Quentris-poot 'Data ' (naast de 2 andere afdelingen 'Unified Communications' en 'Contact Centers'). Data Unit-ceo Joris Meylaers zal de Data-afdeling in de toekomst ook leiden. De mensen van Data Unit blijven naar verluidt aan boord.

Fabricom-dochter Quentris heeft de Hasseltse netwerkbeveiliger Data Unit gekocht. Data Unit is opgericht in 2005. Het bedrijf is gespecialiseerd in netwerkbeveiliging en heeft referenties als Carglass, Intrasoft en Pidpa. Quentris zegt in een persbericht de expertise van Data Unit in de beveiliging van zowel vaste als draadloze data- en spraaknetwerken te zien als "het ontbrekende puzzelstuk". "De activiteiten van Quentris en Data Unit zijn volledig complementair, zonder mekaar te overlappen", klinkt het. Quentris zegt zo een totaaloplossing te kunnen bieden in netwerktechnologie, zodat het bedrijf in een hoger marktsegment kan gaan spelen. De overname van Data Unit biedt Quentris voorts de kans om uit te breiden naar de Nederlandse markt. Data Unit zal worden geïntegreerd in de Quentris-poot 'Data ' (naast de 2 andere afdelingen 'Unified Communications' en 'Contact Centers'). Data Unit-ceo Joris Meylaers zal de Data-afdeling in de toekomst ook leiden. De mensen van Data Unit blijven naar verluidt aan boord.