Op 20 september opent Square Brussels met veel feestgedruis zijn deuren. Het volledig gerenoveerde congrespaleis moet de hoofdstad eindelijk een centrum bieden voor seminaries en beurzen. De integratie van telefonie, wifi en security was in handen van Quentris.

In de renovatie en uitbreidingswerken werd 70 miljoen euro gepompt. Het pand telt 13.000 m² conferentieruimte, drie auditoria met max. 1.200 zitjes en twee conferentiezalen, een modulaire ruimte van 4.000 m² en een panoramische feestzaal ontworpen door Arne Quinze. Er worden jaarlijks 250.000 bezoekers verwacht.

Netwerkintegrator Quentris werd in maart gekozen voor de installatie van de telefonie-, wifi- en securitymodules. Quentris haalde het van Siemens Enterprise. Het gaat om een volledige ip-gebaseerde oplossing van Cisco. De callmanager ondersteunt een honderdtal voip-toestellen. Alle ruimten zijn uitgerust met draadloze wifi internettoegangspunten. Zo zijn er 130 antennes geplaatst en hebben de medewerkers van Square Brussels 80 draadloze wifi voip-telefoons ter beschikking. Quentris is daarmee niet aan zijn proefstuk toe want het heeft eerder ook al gelijkaardige oplossingen geïnstalleerd bij onder andere het Dolce-hotel en seminariecentrum in La Hulpe. Het contract met Brussels Square bedraagt 400.000 euro, verspreid over drie jaar.

Quentris maakt deel uit van de Suezgroep en is het competentiecentrum voor communicatietechnologie.

Op 20 september opent Square Brussels met veel feestgedruis zijn deuren. Het volledig gerenoveerde congrespaleis moet de hoofdstad eindelijk een centrum bieden voor seminaries en beurzen. De integratie van telefonie, wifi en security was in handen van Quentris. In de renovatie en uitbreidingswerken werd 70 miljoen euro gepompt. Het pand telt 13.000 m² conferentieruimte, drie auditoria met max. 1.200 zitjes en twee conferentiezalen, een modulaire ruimte van 4.000 m² en een panoramische feestzaal ontworpen door Arne Quinze. Er worden jaarlijks 250.000 bezoekers verwacht. Netwerkintegrator Quentris werd in maart gekozen voor de installatie van de telefonie-, wifi- en securitymodules. Quentris haalde het van Siemens Enterprise. Het gaat om een volledige ip-gebaseerde oplossing van Cisco. De callmanager ondersteunt een honderdtal voip-toestellen. Alle ruimten zijn uitgerust met draadloze wifi internettoegangspunten. Zo zijn er 130 antennes geplaatst en hebben de medewerkers van Square Brussels 80 draadloze wifi voip-telefoons ter beschikking. Quentris is daarmee niet aan zijn proefstuk toe want het heeft eerder ook al gelijkaardige oplossingen geïnstalleerd bij onder andere het Dolce-hotel en seminariecentrum in La Hulpe. Het contract met Brussels Square bedraagt 400.000 euro, verspreid over drie jaar. Quentris maakt deel uit van de Suezgroep en is het competentiecentrum voor communicatietechnologie.