De Raad van de Europese Unie wil nieuwe Tetra-infrastructuur aankopen voor de communicatie tussen de 5 gebouwen van het secretariaat-generaal in Brussel.

Voor de duidelijkheid: in de Raad van de Europese Unie zijn de regeringen van de 27 lidstaten vertegenwoordigd. Ze oefent samen met het Europees Parlement de wetgevings- en begrotingstaak uit. De instelling is niet te verwarren met de Europese Raad en de Raad van Europa.

Het secretariaat-generaal van de instelling is in de Europese wijk in Brussel in 5 verschillende gebouwen gevestigd. Voor de (waarschijnlijk veiligheids-)communicatie tussen die 5 gebouwen heeft het secretariaat-generaal momenteel 2 afzonderlijke infrastructuren: één via analoge technologie, de andere digitaal (van het type Tetrapol). Het secretariaat-generaal wil beide vervangen door 1 enkele infrastructuur op basis van Tetra.

De aanbesteding die de instelling uitschrijft bedraagt naar schatting 1 à 1,5 miljoen euro over 10 jaar. Tegen 2013 zou infrastructuur immers verder worden uitgebreid.

De Raad van de Europese Unie wil nieuwe Tetra-infrastructuur aankopen voor de communicatie tussen de 5 gebouwen van het secretariaat-generaal in Brussel. Voor de duidelijkheid: in de Raad van de Europese Unie zijn de regeringen van de 27 lidstaten vertegenwoordigd. Ze oefent samen met het Europees Parlement de wetgevings- en begrotingstaak uit. De instelling is niet te verwarren met de Europese Raad en de Raad van Europa. Het secretariaat-generaal van de instelling is in de Europese wijk in Brussel in 5 verschillende gebouwen gevestigd. Voor de (waarschijnlijk veiligheids-)communicatie tussen die 5 gebouwen heeft het secretariaat-generaal momenteel 2 afzonderlijke infrastructuren: één via analoge technologie, de andere digitaal (van het type Tetrapol). Het secretariaat-generaal wil beide vervangen door 1 enkele infrastructuur op basis van Tetra. De aanbesteding die de instelling uitschrijft bedraagt naar schatting 1 à 1,5 miljoen euro over 10 jaar. Tegen 2013 zou infrastructuur immers verder worden uitgebreid.