De Raad van State verwerpt de eis van Belgacom om het voorakkoord dat Telenet en Interkabel in november 2007 sloten, bij hoogdringendheid te schorsen.

Dat meldt Eddy Beyltjens van Interkabel. Interkabel is de alliantie van vier andere kabeltelevisiebedrijven in Vlaanderen. De Raad van State volgt zo het advies van de auditeur. "Dit betekent dat we volgens het administratief recht juridisch correct gehandeld hebben", aldus Beyltjens.

"In de praktijk verandert er weinig. Het is nu wachten op de uitspraak in beroep tegen de uitspraak in kort geding van de Antwerpse rechtbank. Die uitspraak verwachten we een van de komende dagen", aldus Beyltjens. Een Antwerpse rechter in kort geding besliste begin maart het voorakkoord tussen Telenet en Interkabel voorlopig te blokkeren.

Telenet en Interkabel, dat de kabelaars Interelectra, Integan, WVEM en PBE groepeert, sloten in november 2007 een voorakkoord over de overdracht van de tv-activiteiten van de vier kabelbedrijven aan hun grote sectorgenoot uit Mechelen. Indien het akkoord definitief wordt, verhuizen zo'n 800.000 klanten naar Telenet. Dat klantenbestand is goed voor een derde van de Vlaamse markt. Telenet heeft nu al de rest in handen. Door allerhande juridische procedures heeft het dossier al heel wat vertraging opgelopen.

Bron: Belga

De Raad van State verwerpt de eis van Belgacom om het voorakkoord dat Telenet en Interkabel in november 2007 sloten, bij hoogdringendheid te schorsen. Dat meldt Eddy Beyltjens van Interkabel. Interkabel is de alliantie van vier andere kabeltelevisiebedrijven in Vlaanderen. De Raad van State volgt zo het advies van de auditeur. "Dit betekent dat we volgens het administratief recht juridisch correct gehandeld hebben", aldus Beyltjens. "In de praktijk verandert er weinig. Het is nu wachten op de uitspraak in beroep tegen de uitspraak in kort geding van de Antwerpse rechtbank. Die uitspraak verwachten we een van de komende dagen", aldus Beyltjens. Een Antwerpse rechter in kort geding besliste begin maart het voorakkoord tussen Telenet en Interkabel voorlopig te blokkeren. Telenet en Interkabel, dat de kabelaars Interelectra, Integan, WVEM en PBE groepeert, sloten in november 2007 een voorakkoord over de overdracht van de tv-activiteiten van de vier kabelbedrijven aan hun grote sectorgenoot uit Mechelen. Indien het akkoord definitief wordt, verhuizen zo'n 800.000 klanten naar Telenet. Dat klantenbestand is goed voor een derde van de Vlaamse markt. Telenet heeft nu al de rest in handen. Door allerhande juridische procedures heeft het dossier al heel wat vertraging opgelopen. Bron: Belga