Het was een ideetje waar zelfstandig informaticus Roel Bosmans al even op broedde, zeker toen hij in de Verenigde Staten een gelijkaardige site zag. "Hoe vaak krijg je niet van die geschenkbonnen die helemaal niets voor jou zijn?", zucht hij. "Een website waarop je die kunt wisselen, komt dan erg gelegen. En dus heb ik die na lang spelen met het idee uiteindelijk zelf gemaakt."

Het idee is eenvoudig. Op wizzlr.ben kun je je verkeerde online-cadeaubon te koop aanbieden, tegen een fijn korting. "Als klant kun je dus ook je slag slaan en een goedkope bon kopen voor een zaak waar je wel wat aan hebt", aldus Bosmans."Wizzlr zelf neemt een klein percentage -- 9 % -- als commissie. Het kost uiteindelijk wel wat om de site draaiend te houden, en ik wil er ook geen verlies mee maken."

Wizzlr is Bosmans' eenmanszaak. Hij programmeerde zelf de website, bekostigde de hulp van externe waar zijn eigen kennis als webdesigner te kort schoot. "Voorlopig mag het ook zo blijven", zegt hij. "Ik ben niet meteen op zoek naar bijkomend kapitaal. Ik heb nog een potje opzij staan voor marketing, dus ook dat is gedekt."

Want marketing is nu wel nodig. Een week na lancering staat nog maar één bon te koop op de site, en Bosmans beseft dat er werk aan de winkel is. "Ik ben nu aan het kijken met een docent marketing van de PXL hoe ik dat precies ga aanpakken. Op te beginnen laten we alvast een animatiefilmpje maken dat uitlegt hoe we werken. Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. En dan verder? Dat moet ik nog eens bekijken. Voorlopig zet ik in de eerste plaats in op sociale media, en ondertussen probeer ik ook deals te sluiten met allerhande webwinkels over het gebruik van hun logo's en merknaam. Dat is niet strikt noodzakelijk - ik kan ook de klant zelf in zijn aanbod de naam laten tikken -- maar het ziet er wel mooier uit. Van Zalando en enkele kleinere spelers heb ik alvast de toestemming, het is nu wachten op meer."

De ambities? Bosmans blijft rustig. "In de eerste plaats willen ik in België een naam opbouwen, maar ik zie ons al snel uitbreiden naar de hele Benelux, aangezien webshops in Nederland veel verder staan dan bij ons. En dan Europa? Als ik droom, dan hoop ik daar wel op, ja."

WIZZLR

Maatschappelijke zetel: Hasselt

Aantal vennoten: 1

Op zoek naar bijkomend kapitaal? Neen

Website: www.wizzlr.be

Het was een ideetje waar zelfstandig informaticus Roel Bosmans al even op broedde, zeker toen hij in de Verenigde Staten een gelijkaardige site zag. "Hoe vaak krijg je niet van die geschenkbonnen die helemaal niets voor jou zijn?", zucht hij. "Een website waarop je die kunt wisselen, komt dan erg gelegen. En dus heb ik die na lang spelen met het idee uiteindelijk zelf gemaakt."Het idee is eenvoudig. Op wizzlr.ben kun je je verkeerde online-cadeaubon te koop aanbieden, tegen een fijn korting. "Als klant kun je dus ook je slag slaan en een goedkope bon kopen voor een zaak waar je wel wat aan hebt", aldus Bosmans."Wizzlr zelf neemt een klein percentage -- 9 % -- als commissie. Het kost uiteindelijk wel wat om de site draaiend te houden, en ik wil er ook geen verlies mee maken."Wizzlr is Bosmans' eenmanszaak. Hij programmeerde zelf de website, bekostigde de hulp van externe waar zijn eigen kennis als webdesigner te kort schoot. "Voorlopig mag het ook zo blijven", zegt hij. "Ik ben niet meteen op zoek naar bijkomend kapitaal. Ik heb nog een potje opzij staan voor marketing, dus ook dat is gedekt."Want marketing is nu wel nodig. Een week na lancering staat nog maar één bon te koop op de site, en Bosmans beseft dat er werk aan de winkel is. "Ik ben nu aan het kijken met een docent marketing van de PXL hoe ik dat precies ga aanpakken. Op te beginnen laten we alvast een animatiefilmpje maken dat uitlegt hoe we werken. Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. En dan verder? Dat moet ik nog eens bekijken. Voorlopig zet ik in de eerste plaats in op sociale media, en ondertussen probeer ik ook deals te sluiten met allerhande webwinkels over het gebruik van hun logo's en merknaam. Dat is niet strikt noodzakelijk - ik kan ook de klant zelf in zijn aanbod de naam laten tikken -- maar het ziet er wel mooier uit. Van Zalando en enkele kleinere spelers heb ik alvast de toestemming, het is nu wachten op meer." De ambities? Bosmans blijft rustig. "In de eerste plaats willen ik in België een naam opbouwen, maar ik zie ons al snel uitbreiden naar de hele Benelux, aangezien webshops in Nederland veel verder staan dan bij ons. En dan Europa? Als ik droom, dan hoop ik daar wel op, ja."