Astrid, het radiocommunicatienetwerk voor de Belgische hulp- en veiligheidsdiensten, is klaar met de nieuwe raamovereenkomst voor radio's.

De raamovereenkomsten zijn eigenlijk een service die Astrid aan de gebruikers biedt: de gebruikers kunnen daardoor makkelijk nieuwe toestellen bestellen zonder langs de administratieve mallemolen van de overheid te hoeven passeren. In december raakte al bekend welke vendors voortaan de geliefkoosde leverancier van pagers waren, nu is ook de overeenkomst voor de radio's rond.

Voor het eerste perceel - draagbare radio's - kunnen de gebruikers kiezen tussen toestellen van Motorola (geleverd door Koning&Hartman en Zenitel), EADS (via AEG Belgium) en Sepura (met leverancier Albiom CS). Verspreid over twee jaar gaat Astrid uit van een 3.000 exemplaren. Dat is een geraamde waarde tussen 1,8 en 2,1 miljoen euro.

Het tweede perceel - naar schatting 300 ATEX-explosieveilige toestellen - wordt geraamd op 3,5 miljoen euro. Daar is het AEG Belgium dat de EADS THR880i Ex mag leveren. Ook in het derde perceel - mobiele en vaste radio's voor voertuigen en kantoren - valt AEG Belgium in de prijzen (opnieuw met een EADS-toestel). Samen met Albiom CS (leverancier van Sepura-radio's) mogen ze naar schatting 750 toestellen - goed voor een raming van 3,5 miljoen euro - verkopen aan de eindgebruikers.

Dat de reeds langs uitgeschreven overheidsopdracht pas nu rond is, heeft overigens te maken met een kortgeding dat Zenitel inspande tegen de nv Astrid. Zenitel vond dat enkele toestellen van hen onterecht niet opgenomen waren in de aanvankelijke selectie. De rechter stelde uiteindelijk de nv Astrid in het gelijk. Eerder in december werden ook al [de nieuwe raamovereenkomsten voorgesteld voor de pagers].

Astrid, het radiocommunicatienetwerk voor de Belgische hulp- en veiligheidsdiensten, is klaar met de nieuwe raamovereenkomst voor radio's. De raamovereenkomsten zijn eigenlijk een service die Astrid aan de gebruikers biedt: de gebruikers kunnen daardoor makkelijk nieuwe toestellen bestellen zonder langs de administratieve mallemolen van de overheid te hoeven passeren. In december raakte al bekend welke vendors voortaan de geliefkoosde leverancier van pagers waren, nu is ook de overeenkomst voor de radio's rond. Voor het eerste perceel - draagbare radio's - kunnen de gebruikers kiezen tussen toestellen van Motorola (geleverd door Koning&Hartman en Zenitel), EADS (via AEG Belgium) en Sepura (met leverancier Albiom CS). Verspreid over twee jaar gaat Astrid uit van een 3.000 exemplaren. Dat is een geraamde waarde tussen 1,8 en 2,1 miljoen euro. Het tweede perceel - naar schatting 300 ATEX-explosieveilige toestellen - wordt geraamd op 3,5 miljoen euro. Daar is het AEG Belgium dat de EADS THR880i Ex mag leveren. Ook in het derde perceel - mobiele en vaste radio's voor voertuigen en kantoren - valt AEG Belgium in de prijzen (opnieuw met een EADS-toestel). Samen met Albiom CS (leverancier van Sepura-radio's) mogen ze naar schatting 750 toestellen - goed voor een raming van 3,5 miljoen euro - verkopen aan de eindgebruikers. Dat de reeds langs uitgeschreven overheidsopdracht pas nu rond is, heeft overigens te maken met een kortgeding dat Zenitel inspande tegen de nv Astrid. Zenitel vond dat enkele toestellen van hen onterecht niet opgenomen waren in de aanvankelijke selectie. De rechter stelde uiteindelijk de nv Astrid in het gelijk. Eerder in december werden ook al [de nieuwe raamovereenkomsten voorgesteld voor de pagers].