Racktivity levert oplossingen voor energiebeheer in datacenters en telecombedrijven. Met hun apparatuur en Data Center Performance Management-software kunnen bedrijven hun infrastructuur en stroomverbruik beheren en controleren om energie te besparen.

In een nieuwe kapitaalronde haalde Racktivity 2,5 miljoen euro op. Naast de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV investeren ook Partech Ventures, Big Bang Ventures II (Hummingbird) en X-ICT-ING in het bedrijf uit Lochristi. De investering moet dienen om een commerciële organisatie en extra distributiekanalen uit te bouwen om zo de verkoop in Europa te versnellen.

Racktivity werd in 2008 opgericht door Wilbert Ingels. It-ondernemer Kristof De Spiegeleer stond mee aan de wieg van het bedrijf. Het jonge bedrijf ontving eerder al durfkapitaal van Big Bang Ventures en Partech Ventures.

Racktivity levert oplossingen voor energiebeheer in datacenters en telecombedrijven. Met hun apparatuur en Data Center Performance Management-software kunnen bedrijven hun infrastructuur en stroomverbruik beheren en controleren om energie te besparen. In een nieuwe kapitaalronde haalde Racktivity 2,5 miljoen euro op. Naast de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV investeren ook Partech Ventures, Big Bang Ventures II (Hummingbird) en X-ICT-ING in het bedrijf uit Lochristi. De investering moet dienen om een commerciële organisatie en extra distributiekanalen uit te bouwen om zo de verkoop in Europa te versnellen. Racktivity werd in 2008 opgericht door Wilbert Ingels. It-ondernemer Kristof De Spiegeleer stond mee aan de wieg van het bedrijf. Het jonge bedrijf ontving eerder al durfkapitaal van Big Bang Ventures en Partech Ventures.