RealDolmen zag in het eerste kwartaal van het boekjaar de omzet met 17,8 zakken. "Een grotere daling dan verwacht", klinkt het bij ceo Bruno Segers.

Segers geeft in een persbericht aan dat de verklaring de crisis in het algemeen en in de uitstel van infrastructuurprojecten bij klanten in het bijzonder. "In onze klantenbasis ondervonden we een aanhoudende prijsdruk en de tendens om bestaande projecten in te korten of uit te stellen. De aanzienlijke daling van onze inkomsten uit infrastructuurproducten bevestigt dat nieuwe projecten opgeschort worden en dat bedrijven zich concentreren op kostenbesparingen op korte termijn."

Voor het eerste halfjaar verwacht RealDolmen een verdere daling van de omzet, wat ook een invloed zal hebben op de operationele resultaten. Het tweede kwartaal zou nog zwak zijn, maar misschien licht beter dan het eerste. Het tweede halfjaar zou dan, aldus nog Segers, beter moeten worden, "met een terugkeer naar betere operationele resultaten na de reorganisatie van ons verkoopteam. Bovendien zullen de synergieën als gevolg van de afronding van de integratie hun vruchten beginnen af te werpen."

Segers laat ook weten dat het bedrijf actief uitkijkt naar overnames. "Met onze sterke balans en goede kasstromen richten wij ons op zorgvuldig geselecteerde 'bolt-on'-acquisities, die ons in staat stellen onze oplossingenportfolio te versterken en/of onze regionale dekking de komende 12 maanden uit te breiden."

RealDolmen zag in het eerste kwartaal van het boekjaar de omzet met 17,8 zakken. "Een grotere daling dan verwacht", klinkt het bij ceo Bruno Segers. Segers geeft in een persbericht aan dat de verklaring de crisis in het algemeen en in de uitstel van infrastructuurprojecten bij klanten in het bijzonder. "In onze klantenbasis ondervonden we een aanhoudende prijsdruk en de tendens om bestaande projecten in te korten of uit te stellen. De aanzienlijke daling van onze inkomsten uit infrastructuurproducten bevestigt dat nieuwe projecten opgeschort worden en dat bedrijven zich concentreren op kostenbesparingen op korte termijn." Voor het eerste halfjaar verwacht RealDolmen een verdere daling van de omzet, wat ook een invloed zal hebben op de operationele resultaten. Het tweede kwartaal zou nog zwak zijn, maar misschien licht beter dan het eerste. Het tweede halfjaar zou dan, aldus nog Segers, beter moeten worden, "met een terugkeer naar betere operationele resultaten na de reorganisatie van ons verkoopteam. Bovendien zullen de synergieën als gevolg van de afronding van de integratie hun vruchten beginnen af te werpen." Segers laat ook weten dat het bedrijf actief uitkijkt naar overnames. "Met onze sterke balans en goede kasstromen richten wij ons op zorgvuldig geselecteerde 'bolt-on'-acquisities, die ons in staat stellen onze oplossingenportfolio te versterken en/of onze regionale dekking de komende 12 maanden uit te breiden."