Net zoals het schooljaar kan RealDolmen volgende maandag echt van start.

Op 1 september wordt op de algemene vergaderingen van Real en Dolmen de fusie goedgekeurd. Dat is zo goed als zeker. Nu donderdagavond wordt RealDolmen al voor het personeel gelanceerd. Vrijdagmorgen volgt dan een trading update van beide ondernemingen. Daarmee komt een einde aan een overnameproces dat bij de aanvang voor nogal wat ophef zorgde.

Eind vorig jaar, op 14 december werden de details van de deal afgerond door Jef Colruyt (Dolmen) en Abdo Ashley van Gores (Real). Het verbaasde echter dat precies het kleinere Real (90,7 miljoen euro omzet) Dolmen (145 miljoen euro) inpalmde en niet omgekeerd. Jef Colruyt wuifde die kritiek weg: "Het zal me worst wezen wie wie overneemt", vertelde hij op de persconferentie. De familie Colruyt krijgt 17 procent van de aandelen van RealDolmen, Gores behoudt 32,6 procent. De ceo is en blijft Bruno Segers.

RealDolmen wordt een stevige it-integrator met 1.800 medewerkers, 2.300 klanten en een omzet van zowat 260 miljoen euro. Belangrijke referenties zijn DHL, Johnson & Johnson, Electrabel, de Belgische Post en Dupont de Nemours.

Net zoals het schooljaar kan RealDolmen volgende maandag echt van start. Op 1 september wordt op de algemene vergaderingen van Real en Dolmen de fusie goedgekeurd. Dat is zo goed als zeker. Nu donderdagavond wordt RealDolmen al voor het personeel gelanceerd. Vrijdagmorgen volgt dan een trading update van beide ondernemingen. Daarmee komt een einde aan een overnameproces dat bij de aanvang voor nogal wat ophef zorgde. Eind vorig jaar, op 14 december werden de details van de deal afgerond door Jef Colruyt (Dolmen) en Abdo Ashley van Gores (Real). Het verbaasde echter dat precies het kleinere Real (90,7 miljoen euro omzet) Dolmen (145 miljoen euro) inpalmde en niet omgekeerd. Jef Colruyt wuifde die kritiek weg: "Het zal me worst wezen wie wie overneemt", vertelde hij op de persconferentie. De familie Colruyt krijgt 17 procent van de aandelen van RealDolmen, Gores behoudt 32,6 procent. De ceo is en blijft Bruno Segers. RealDolmen wordt een stevige it-integrator met 1.800 medewerkers, 2.300 klanten en een omzet van zowat 260 miljoen euro. Belangrijke referenties zijn DHL, Johnson & Johnson, Electrabel, de Belgische Post en Dupont de Nemours.