RealDolmen mag voor het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2008/2009 een omzet van 69 miljoen euro noteren. Dat is 26 procent meer dan de vergelijkbare periode van vorig jaar, en 6 miljoen euro meer dan wat analisten becijferd hadden.

De fusiegroep, een stevige it-integrator met 1.800 medewerkers, 2.300 klanten en een omzet van zowat 260 miljoen euro, heeft met andere woorden de wind in de zeilen. De infrastructuurproducten tekenden voor de grootste groei: 33 procent tot 22,6 miljoen euro.

De diensten en oplossingen zetten een omzetgroei van 23 procent neer, om af te klokken op 46,4 miljoen euro. NEC Philips, het bedrijf dat Dolmen vorig jaar nog overnam, is in beide afdelingen goed voor een groei van 5 procent. Op 1 september wordt op de buitengewone vergaderingen van Real en Dolmen de fusie definitief goedgekeurd. Gisteren werd RealDolmen al voor het personeel gelanceerd. Daarmee komt een einde aan een overnameproces dat bij de aanvang voor heel wat ophef zorgde.

De groep verwacht voor de volgende kwartalen een verdere groei, zij het minder sterk dan de voorbije maanden, "en wel omwille van de tijd die besteedt wordt aan de integratie van Dolmen in Real Software, en de potentiële economische vertraging van de wereldeconomie", aldus de directie in een perscommuniqué.

RealDolmen mag voor het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2008/2009 een omzet van 69 miljoen euro noteren. Dat is 26 procent meer dan de vergelijkbare periode van vorig jaar, en 6 miljoen euro meer dan wat analisten becijferd hadden. De fusiegroep, een stevige it-integrator met 1.800 medewerkers, 2.300 klanten en een omzet van zowat 260 miljoen euro, heeft met andere woorden de wind in de zeilen. De infrastructuurproducten tekenden voor de grootste groei: 33 procent tot 22,6 miljoen euro. De diensten en oplossingen zetten een omzetgroei van 23 procent neer, om af te klokken op 46,4 miljoen euro. NEC Philips, het bedrijf dat Dolmen vorig jaar nog overnam, is in beide afdelingen goed voor een groei van 5 procent. Op 1 september wordt op de buitengewone vergaderingen van Real en Dolmen de fusie definitief goedgekeurd. Gisteren werd RealDolmen al voor het personeel gelanceerd. Daarmee komt een einde aan een overnameproces dat bij de aanvang voor heel wat ophef zorgde. De groep verwacht voor de volgende kwartalen een verdere groei, zij het minder sterk dan de voorbije maanden, "en wel omwille van de tijd die besteedt wordt aan de integratie van Dolmen in Real Software, en de potentiële economische vertraging van de wereldeconomie", aldus de directie in een perscommuniqué.