Ict-dienstenleverancier RealDolmen gaat de komende jaren "tot 5 miljoen euro" investeren in de uitbouw van een eigen datacenter bij Interxion.

Doel van RealDolmen is om klanten ook de mogelijkheid te geven om hun datacenter te kunnen outsourcen naar RealDolmen. "We zijn al een naam op het vlak van het beheer van datacenters. Dit is gewoon nog een stapje verder", vertelt business strategy manager Conny Van den Steen. "Het past ook binnen ons 'single source model': wij ontwikkelen applicaties voor onze klanten. Sommige vragen ons daarop of we niet alles van het beheer kunnen in handen nemen. Dan moeten wij naar collocatie gaan kijken. Nu hebben we onszelf de vraag gesteld: waarom doen we het niet gewoon zelf?"

Van den Steen geeft ook aan dat met de strategische zet enig opportunisme gepaard gaat. "Cloud computing is 'in'. Wij spelen hiermee volop in op een markttrend." Maar dat RealDolmen zich hier op onbekend terrein waagt, wil hij niet gezegd hebben. "Dit is wel degelijk ons ding, managed services leverden we al jaren, zowel bij Dolmen als bij Real destijds."

En investering "tot 5 miljoen euro", dat is louter een richtcijfer. Hoeveel RealDolmen op dit moment concreet investeert, wilt Conny Van den Steen niet kwijt. Evenmin de tijd waarop die som wordt gespendeerd: "Als het aan ons ligt is die tijd zo kort mogelijk natuurlijk. We gaan ons aanbod proactief naar de klanten brengen." Lees: hoe sneller het aanbod aanslaat, hoe meer RealDolmen in het aanbod investeert. Van de baten hangen de kosten af. Het verklaart ook waarom Van den Steen geen details wil geven over de concrete initiële oppervlakte die gehuurd wordt bij Interxion of over hoeveel servers het gaat. Enkele "vrij grote" klanten zijn er al, maar ook daar krijgen we nog geen namen.

Ict-dienstenleverancier RealDolmen gaat de komende jaren "tot 5 miljoen euro" investeren in de uitbouw van een eigen datacenter bij Interxion. Doel van RealDolmen is om klanten ook de mogelijkheid te geven om hun datacenter te kunnen outsourcen naar RealDolmen. "We zijn al een naam op het vlak van het beheer van datacenters. Dit is gewoon nog een stapje verder", vertelt business strategy manager Conny Van den Steen. "Het past ook binnen ons 'single source model': wij ontwikkelen applicaties voor onze klanten. Sommige vragen ons daarop of we niet alles van het beheer kunnen in handen nemen. Dan moeten wij naar collocatie gaan kijken. Nu hebben we onszelf de vraag gesteld: waarom doen we het niet gewoon zelf?" Van den Steen geeft ook aan dat met de strategische zet enig opportunisme gepaard gaat. "Cloud computing is 'in'. Wij spelen hiermee volop in op een markttrend." Maar dat RealDolmen zich hier op onbekend terrein waagt, wil hij niet gezegd hebben. "Dit is wel degelijk ons ding, managed services leverden we al jaren, zowel bij Dolmen als bij Real destijds." En investering "tot 5 miljoen euro", dat is louter een richtcijfer. Hoeveel RealDolmen op dit moment concreet investeert, wilt Conny Van den Steen niet kwijt. Evenmin de tijd waarop die som wordt gespendeerd: "Als het aan ons ligt is die tijd zo kort mogelijk natuurlijk. We gaan ons aanbod proactief naar de klanten brengen." Lees: hoe sneller het aanbod aanslaat, hoe meer RealDolmen in het aanbod investeert. Van de baten hangen de kosten af. Het verklaart ook waarom Van den Steen geen details wil geven over de concrete initiële oppervlakte die gehuurd wordt bij Interxion of over hoeveel servers het gaat. Enkele "vrij grote" klanten zijn er al, maar ook daar krijgen we nog geen namen.