Flanders' DRIVE, de competentiepool voor de Vlaamse voertuigindustrie, moet dringend zijn volledige it-infrastructuur herzien. Daarvoor heeft het via een overheidsopdracht de hulp ingeroepen van RealDolmen.

"De huidige serverinfrastructuur stamt van 2002", legt Ward Vleegen van Flanders' DRIVE ons uit. "We spreken hier in sommige gevallen nog van Pentium III, verouderd dus. Ook zijn garantietermijnen en onderhoudscontracten verlopen en is de huidige back-up en opslag ontoereikend." Kortom: een uitval zou zware problemen veroorzaken bij Flanders' DRIVE.

Flanders' DRIVE is de competentiepool voor de Vlaamse voertuigindustrie. Het voert onderzoek uit en bouwt kennis op rond technologie en innovatie voor de sector. "Sinds 2008 loopt er een nieuw onderzoekprogramma en daarin wordt heel wat data gegenereerd", aldus nog Vleegen. "We zouden die gegevens ook op een betere manier willen kunnen uitwisselen dan via ftp en e-mail met een nieuw documentbeheersysteem. Toegang op het netwerk van op afstand gebeurde via VPN (Cisco-technologie, nvdr) en dat had zijn beperkingen. Wij willen dat vervangen door een combinatie van Citrix en Sharepoint."

RealDolmen won de aanbesteding voor de uitwerking van nieuwe infrastructuur, goed voor zo'n 135.000 euro. Het bedrijf opteert voor HP-servers, een Fortinet-firewall en een back-up van Symantec. De voornaamste softwarekeuzes zijn Exchange 2007, Sharepoint, Windows Server, SQL Server en Citrix.

Flanders' DRIVE, de competentiepool voor de Vlaamse voertuigindustrie, moet dringend zijn volledige it-infrastructuur herzien. Daarvoor heeft het via een overheidsopdracht de hulp ingeroepen van RealDolmen. "De huidige serverinfrastructuur stamt van 2002", legt Ward Vleegen van Flanders' DRIVE ons uit. "We spreken hier in sommige gevallen nog van Pentium III, verouderd dus. Ook zijn garantietermijnen en onderhoudscontracten verlopen en is de huidige back-up en opslag ontoereikend." Kortom: een uitval zou zware problemen veroorzaken bij Flanders' DRIVE. Flanders' DRIVE is de competentiepool voor de Vlaamse voertuigindustrie. Het voert onderzoek uit en bouwt kennis op rond technologie en innovatie voor de sector. "Sinds 2008 loopt er een nieuw onderzoekprogramma en daarin wordt heel wat data gegenereerd", aldus nog Vleegen. "We zouden die gegevens ook op een betere manier willen kunnen uitwisselen dan via ftp en e-mail met een nieuw documentbeheersysteem. Toegang op het netwerk van op afstand gebeurde via VPN (Cisco-technologie, nvdr) en dat had zijn beperkingen. Wij willen dat vervangen door een combinatie van Citrix en Sharepoint." RealDolmen won de aanbesteding voor de uitwerking van nieuwe infrastructuur, goed voor zo'n 135.000 euro. Het bedrijf opteert voor HP-servers, een Fortinet-firewall en een back-up van Symantec. De voornaamste softwarekeuzes zijn Exchange 2007, Sharepoint, Windows Server, SQL Server en Citrix.