De ontslagen van de hoge kaderleden bij Belgacom deze zomer, waaronder die van Didier Bellens' rechterhand Concetta Fagard, "maakten geen deel uit van een natuurlijke verloop en waren niet gewenst". Dat heeft Belgacom-topman Didier Bellens gezegd tijdens een hoorzitting voor de Commissie Infrastructuur van de Kamer.

Didier Bellens en Theo Dilissen, de voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom, werden er gehoord na de affaire Concetta Fagard, de voormalige persoonlijke assistente van Bellens en vicevoorzitster van Belgacom, die in juni ontslagen en in september opnieuw aangeworven werd. Die reïntegratie van Fagard, die inging tegen het advies van de bestuursraad, zorgde voor algemeen protest, zowel binnen het bedrijf als bij de publieke autoriteiten, wat maakte dat Didier Bellens uiteindelijk op zijn beslissing terug moest komen.

"Ongeveer elf procent van onze kaderleden verlaat elk jaar het bedrijf. Negen procent daarvan zijn ontslagen en twee procent natuurlijk verloop. Die cijfers zijn in lijn met of zelfs onder het gemiddelde van de privésector", aldus Bellens. "Een zeker verloop is gunstig om nieuw talent aan te trekken, maar de ontslagen van deze zomer maakten geen deel uit van dit natuurlijk verloop. Het waren uitzonderlijke gebeurtenissen die wij niet gewenst hadden", aldus Bellens.

De topman kwam bovendien ook terug op de strategie van de telecomoperator, en dan met name op Belgacom TV. "Het verlies van de voetbaluitzendrechten was een gerechtvaardigde strategische beslissing, waardoor we slechts 8.000 televisieklanten verloren zijn", aldus Bellens.

Bellens toonde zich eveneens tevreden over een "constructief overlegklimaat" en de sociale vrede in het bedrijf. Zo is volgens de topman het stakingspercentage in 2010 ten opzichte van de totale arbeidstijd beperkt gebleven tot 0,02 procent.

"Belgacom is een goede zaak voor de staat", herhaalde Bellens. De telecomoperator betaalde in 2010 zijn hoofdaandeelhouder 430 miljoen euro dividenden, inclusief roerende voorheffing, plus 839 miljoen euro directe en indirecte belastingen en RSZ-bijdragen. "In 2010 leverde Belgacom de Belgische staat dus 1,27 miljard euro op."

Bron: Belga

De ontslagen van de hoge kaderleden bij Belgacom deze zomer, waaronder die van Didier Bellens' rechterhand Concetta Fagard, "maakten geen deel uit van een natuurlijke verloop en waren niet gewenst". Dat heeft Belgacom-topman Didier Bellens gezegd tijdens een hoorzitting voor de Commissie Infrastructuur van de Kamer. Didier Bellens en Theo Dilissen, de voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom, werden er gehoord na de affaire Concetta Fagard, de voormalige persoonlijke assistente van Bellens en vicevoorzitster van Belgacom, die in juni ontslagen en in september opnieuw aangeworven werd. Die reïntegratie van Fagard, die inging tegen het advies van de bestuursraad, zorgde voor algemeen protest, zowel binnen het bedrijf als bij de publieke autoriteiten, wat maakte dat Didier Bellens uiteindelijk op zijn beslissing terug moest komen. "Ongeveer elf procent van onze kaderleden verlaat elk jaar het bedrijf. Negen procent daarvan zijn ontslagen en twee procent natuurlijk verloop. Die cijfers zijn in lijn met of zelfs onder het gemiddelde van de privésector", aldus Bellens. "Een zeker verloop is gunstig om nieuw talent aan te trekken, maar de ontslagen van deze zomer maakten geen deel uit van dit natuurlijk verloop. Het waren uitzonderlijke gebeurtenissen die wij niet gewenst hadden", aldus Bellens. De topman kwam bovendien ook terug op de strategie van de telecomoperator, en dan met name op Belgacom TV. "Het verlies van de voetbaluitzendrechten was een gerechtvaardigde strategische beslissing, waardoor we slechts 8.000 televisieklanten verloren zijn", aldus Bellens. Bellens toonde zich eveneens tevreden over een "constructief overlegklimaat" en de sociale vrede in het bedrijf. Zo is volgens de topman het stakingspercentage in 2010 ten opzichte van de totale arbeidstijd beperkt gebleven tot 0,02 procent. "Belgacom is een goede zaak voor de staat", herhaalde Bellens. De telecomoperator betaalde in 2010 zijn hoofdaandeelhouder 430 miljoen euro dividenden, inclusief roerende voorheffing, plus 839 miljoen euro directe en indirecte belastingen en RSZ-bijdragen. "In 2010 leverde Belgacom de Belgische staat dus 1,27 miljard euro op." Bron: Belga