De specialist in meettechnologie, Metris, verlaagt zijn omzetdoelstelling voor het volledige boekjaar door de huidige economische omstandigheden.

Metris zette over het eerste halfjaar een omzetgroei van 33 procent neer. In het derde kwartaal steeg de omzet met hetzelfde percentage.

Metris voelt intussen wel de impact van de recessie. De eindklanten bestellen minder en dat van Noord-Amerika over Korea tot zelfs in Frankrijk en Duitsland. Vooral de klassieke producten, mechanische coördinaatmeetmachines, blijven achter. De verkoop van de nieuwe optische producten blijkt beter bestand tegen de recessie. Aangezien deze producten hogere marges genereren, ziet Metris zijn winstmarges stijgen.

Het bedrijf tracht de impact van de recessie te beperken, enerzijds door extra omzet te genereren en anderzijds door zijn kosten te verminderen. Aan de kostenzijde moet een besparingsprogramma de vaste kosten volgend jaar met 15 procent terugdringen. De impact van de besparingen zal dit jaar beperkt blijven, aangezien de maatregelen pas recent werden ingevoerd en die ook eenmalige kosten creëren.

Over het derde kwartaal heeft het bedrijf zijn doelstellingen voor de brutowinst en de bedrijfskasstroom (ebitda) gehaald. Metris verwacht ook de brutowinst- en de ebitdaprognoses ook over het volledige boekjaar te halen. De omzetdoelstelling voor 2008, een dubbelcijferige groei, zal echter niet worden gehaald.

Het Leuvense technologiebedrijf geeft nog mee dat alle overnames ondertussen succesvol zijn geïntegreerd, zo ook IQ Metrology dat in juni werd overgenomen. Het bedrijf verwacht dit jaar geen verdere overnames meer.

Bron: Belga

De specialist in meettechnologie, Metris, verlaagt zijn omzetdoelstelling voor het volledige boekjaar door de huidige economische omstandigheden. Metris zette over het eerste halfjaar een omzetgroei van 33 procent neer. In het derde kwartaal steeg de omzet met hetzelfde percentage. Metris voelt intussen wel de impact van de recessie. De eindklanten bestellen minder en dat van Noord-Amerika over Korea tot zelfs in Frankrijk en Duitsland. Vooral de klassieke producten, mechanische coördinaatmeetmachines, blijven achter. De verkoop van de nieuwe optische producten blijkt beter bestand tegen de recessie. Aangezien deze producten hogere marges genereren, ziet Metris zijn winstmarges stijgen. Het bedrijf tracht de impact van de recessie te beperken, enerzijds door extra omzet te genereren en anderzijds door zijn kosten te verminderen. Aan de kostenzijde moet een besparingsprogramma de vaste kosten volgend jaar met 15 procent terugdringen. De impact van de besparingen zal dit jaar beperkt blijven, aangezien de maatregelen pas recent werden ingevoerd en die ook eenmalige kosten creëren. Over het derde kwartaal heeft het bedrijf zijn doelstellingen voor de brutowinst en de bedrijfskasstroom (ebitda) gehaald. Metris verwacht ook de brutowinst- en de ebitdaprognoses ook over het volledige boekjaar te halen. De omzetdoelstelling voor 2008, een dubbelcijferige groei, zal echter niet worden gehaald. Het Leuvense technologiebedrijf geeft nog mee dat alle overnames ondertussen succesvol zijn geïntegreerd, zo ook IQ Metrology dat in juni werd overgenomen. Het bedrijf verwacht dit jaar geen verdere overnames meer. Bron: Belga