Het gaat om een uitspraak in een zaak waarbij het beursgenoteerde bedrijf Option een kaderlid had ontslagen, schrijven De Tijd en L'Echo. Die had regelmatig negatieve commentaren over het beleid bij Option op het publieke gedeelte van zijn Facebook-pagina geventileerd, ook op de dag dat het bedrijf zijn resultaten had bekendgemaakt.

Het is voor het eerst dat een hogere rechtbank zich in die zin uitspreekt. Twee jaar geleden had de arbeidsrechtbank in Leuven ook al beslist dat Option de betrokken werknemer om dringende reden kon ontslaan. (Belga/TV)

Het gaat om een uitspraak in een zaak waarbij het beursgenoteerde bedrijf Option een kaderlid had ontslagen, schrijven De Tijd en L'Echo. Die had regelmatig negatieve commentaren over het beleid bij Option op het publieke gedeelte van zijn Facebook-pagina geventileerd, ook op de dag dat het bedrijf zijn resultaten had bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat een hogere rechtbank zich in die zin uitspreekt. Twee jaar geleden had de arbeidsrechtbank in Leuven ook al beslist dat Option de betrokken werknemer om dringende reden kon ontslaan. (Belga/TV)