Bij die schietpartij eind vorig jaar vielen 14 doden. De daders, recent gehuwde extremistische moslims, werden enkele uren later door de politie gedood.

Sindsdien probeerde de FBI vergeefs de iPhone 5 van het echtpaar te kraken.

Apple moet van de rechter software leveren die bruikbaar is op de bewuste iPhone 5. Bij dit toestel wordt informatie automatisch gewist als men teveel pogingen doet om het paswoord te achterhalen. Deze maatregel bestaat bij heel wat smartphones en dient vooral om dieven af te schrikken. Maar de Amerikaanse autoriteiten dringen al langer aan om via een gerechtelijk bevel steeds toegang te kunnen krijgen. Het technologiebedrijf heeft vijf dagen de tijd om te reageren.

(Belga/RR)

Bij die schietpartij eind vorig jaar vielen 14 doden. De daders, recent gehuwde extremistische moslims, werden enkele uren later door de politie gedood. Sindsdien probeerde de FBI vergeefs de iPhone 5 van het echtpaar te kraken.Apple moet van de rechter software leveren die bruikbaar is op de bewuste iPhone 5. Bij dit toestel wordt informatie automatisch gewist als men teveel pogingen doet om het paswoord te achterhalen. Deze maatregel bestaat bij heel wat smartphones en dient vooral om dieven af te schrikken. Maar de Amerikaanse autoriteiten dringen al langer aan om via een gerechtelijk bevel steeds toegang te kunnen krijgen. Het technologiebedrijf heeft vijf dagen de tijd om te reageren. (Belga/RR)