Telenet heeft via een eenzijdige verzoekschrift de Scarlet-reclamecampagne en -spot 'De fabel van de kabel' doen stopzetten.

Scarlet lanceerde op 2 oktober een campagne met 2 humoristische reclamespots die de campagnes van Telenet parodieerden. Gisteren is de rechter echter ingegaan op het eenzijdige verzoekschrift van Telenet om de campagne stil te leggen.

"Dat wegens een misbruik van en een inbreuk op exclusieve auteursrechten die wij bezitten", vertelt Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts. "Bovendien schaadt de campagne onze goede naam en de producten en diensten die wij aanbieden. We betreuren dat en konden dat dan ook niet laten passeren."

De rechter heeft Scarlet bevolen om alle betrokken communicatie te verwijderen en niet meer te verspreiden. Een zaak ten gronde is waarschijnlijk voor later, zegt Coenjaerts nog. Dat Telenet een schadevergoeding zou eisen, daarvoor is het nog te vroeg. "We bekijken deze zaak nu stap voor stap."

Telenet heeft via een eenzijdige verzoekschrift de Scarlet-reclamecampagne en -spot 'De fabel van de kabel' doen stopzetten. Scarlet lanceerde op 2 oktober een campagne met 2 humoristische reclamespots die de campagnes van Telenet parodieerden. Gisteren is de rechter echter ingegaan op het eenzijdige verzoekschrift van Telenet om de campagne stil te leggen. "Dat wegens een misbruik van en een inbreuk op exclusieve auteursrechten die wij bezitten", vertelt Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts. "Bovendien schaadt de campagne onze goede naam en de producten en diensten die wij aanbieden. We betreuren dat en konden dat dan ook niet laten passeren." De rechter heeft Scarlet bevolen om alle betrokken communicatie te verwijderen en niet meer te verspreiden. Een zaak ten gronde is waarschijnlijk voor later, zegt Coenjaerts nog. Dat Telenet een schadevergoeding zou eisen, daarvoor is het nog te vroeg. "We bekijken deze zaak nu stap voor stap."