Abadie werd in oktober 2013 in eerste instantie aan de kant gezet voor een snelheidsovertreding. Toen de politieman op de manier die bekend is uit Amerikaanse films langszij kwam, merkte hij dat ze een Google Glass-bril op haar neus had. Vervolgens kreeg ze een bekeuring omdat die volgens de diender haar gezichtsveld blokkeerde.

Abadie pleitte voor de rechtbank dat haar bril uitgeschakeld was op het moment dat ze de snelheidsovertreding begin en dat hij dus ook haar zicht niet kon belemmeren. Aangezien niet bewezen kon worden dat de bril wel degelijk op stond, ging ze vrijuit.

Rechter John Blair besloot in zijn uitspraak dat het in Californië legaal is om te rijden met Google Glass op, zo lang het apparaat af staat.

Rijden met Glass

Feit is: Google Glass - voorlopig alleen verkrijgbaar voor een select kransje zogenaamde 'Glass explorers' in de VS - is wel degelijk bedoeld voor gebruik tijdens het rijden. De bril heeft niet voor niks een navigatiefunctie.

Hoeveel dat een chauffeur afleidt, is niet meteen duidelijk. Het schermpje bevindt zich iets boven het blikveld. Dat wil zeggen een tikje uit de rijrichting, net als een traditionele gps in of net boven het dashboard. Daar tegenover staat dat het Google-Glass-scherm transparant is en dat je dus ten allen tijde ziet wat er zich achter het beeld afspeelt.

Hoe het is om te rijden met Google Glass ziet u in deze video:

Abadie werd in oktober 2013 in eerste instantie aan de kant gezet voor een snelheidsovertreding. Toen de politieman op de manier die bekend is uit Amerikaanse films langszij kwam, merkte hij dat ze een Google Glass-bril op haar neus had. Vervolgens kreeg ze een bekeuring omdat die volgens de diender haar gezichtsveld blokkeerde. Abadie pleitte voor de rechtbank dat haar bril uitgeschakeld was op het moment dat ze de snelheidsovertreding begin en dat hij dus ook haar zicht niet kon belemmeren. Aangezien niet bewezen kon worden dat de bril wel degelijk op stond, ging ze vrijuit. Rechter John Blair besloot in zijn uitspraak dat het in Californië legaal is om te rijden met Google Glass op, zo lang het apparaat af staat.Rijden met Glass Feit is: Google Glass - voorlopig alleen verkrijgbaar voor een select kransje zogenaamde 'Glass explorers' in de VS - is wel degelijk bedoeld voor gebruik tijdens het rijden. De bril heeft niet voor niks een navigatiefunctie. Hoeveel dat een chauffeur afleidt, is niet meteen duidelijk. Het schermpje bevindt zich iets boven het blikveld. Dat wil zeggen een tikje uit de rijrichting, net als een traditionele gps in of net boven het dashboard. Daar tegenover staat dat het Google-Glass-scherm transparant is en dat je dus ten allen tijde ziet wat er zich achter het beeld afspeelt. Hoe het is om te rijden met Google Glass ziet u in deze video: