Dat meldt het persagentschap Yonhap.

Lee Jae-yong wordt beschouwd als verdachte in het corruptieschandaal dat kan leiden tot de afzetting van de Zuid-Koreaanse presidente Park Geun-hye.

Aanklagers hadden maandag de arrestatie gevraagd van de tweede man van Samsung Electronics. Hij is de zoon van Samsung-voorzitter Lee Jae-Yong, en de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf.

De rechter verklaarde donderdag echter dat het moeilijk is om een reden te vinden waarom Lee gearresteerd moet worden. De beslissing om geen arrestatiebevel uit te vaardigen volgde op een vier uur durende hoorzitting van Lee.

Ruiteropleiding

Lee wordt officieel als een verdachte beschouwd in het schandaal rond Choi Soon-Sil. Zij zou haar positie als trouwe vriendin van president Park misbruikt hebben. Ze kreeg inzage in regeringsstukken en zamelde bij bedrijven veel geld in voor twee vage stichtingen. Ze werd op 3 november gearresteerd wegens machtsmisbruik en fraude.

Samsung is betrokken omdat het bedrijf Choi zou hebben omgekocht om in 2015 groen licht van de regering te krijgen voor een controversiële fusie. Het bedrijf zou bijvoorbeeld miljoenen euro's hebben gestort om een ruiteropleiding in Europa voor de dochter van Choi te bekostigen.

Dat meldt het persagentschap Yonhap.Lee Jae-yong wordt beschouwd als verdachte in het corruptieschandaal dat kan leiden tot de afzetting van de Zuid-Koreaanse presidente Park Geun-hye. Aanklagers hadden maandag de arrestatie gevraagd van de tweede man van Samsung Electronics. Hij is de zoon van Samsung-voorzitter Lee Jae-Yong, en de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf. De rechter verklaarde donderdag echter dat het moeilijk is om een reden te vinden waarom Lee gearresteerd moet worden. De beslissing om geen arrestatiebevel uit te vaardigen volgde op een vier uur durende hoorzitting van Lee. Lee wordt officieel als een verdachte beschouwd in het schandaal rond Choi Soon-Sil. Zij zou haar positie als trouwe vriendin van president Park misbruikt hebben. Ze kreeg inzage in regeringsstukken en zamelde bij bedrijven veel geld in voor twee vage stichtingen. Ze werd op 3 november gearresteerd wegens machtsmisbruik en fraude. Samsung is betrokken omdat het bedrijf Choi zou hebben omgekocht om in 2015 groen licht van de regering te krijgen voor een controversiële fusie. Het bedrijf zou bijvoorbeeld miljoenen euro's hebben gestort om een ruiteropleiding in Europa voor de dochter van Choi te bekostigen.