Vorig jaar is een recordaantal mensen van gsm-operator veranderd. Dat blijkt uit cijfers die VTM heeft kunnen inkijken.

In 2013 veranderden 1.218.085 mensen van gsm-operator, het jaar voordien waren dat er net geen 1 miljoen.

De cijfers tonen een sterke toename van overstappen vanaf oktober 2012. In de eerste negen maanden van dat jaar veranderden maandelijks gemiddeld 60.000 mensen van operator.

Op 1 oktober werd de bepaling van kracht die toelaat een contract na zes maanden gratis op te zeggen. Daarop verdubbelde het aantal switchers de volgende drie maanden. Die trend werd ook in 2013 voortgezet met maandelijks ongeveer 100.000 overstappen.

Volgens minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (SP.A) is naast het bij wet afschaffen van de opzegvergoeding ook het toenemende aantal prijsvergelijkingen door consumenten een belangrijke oorzaak voor de vele overstappen.

Wie tegenwoordig van gsm-operator wil veranderen, moet dat gewoon schriftelijk laten weten en kan daarbij zijn huidig gsm-nummer behouden. (Belga)

Vorig jaar is een recordaantal mensen van gsm-operator veranderd. Dat blijkt uit cijfers die VTM heeft kunnen inkijken. In 2013 veranderden 1.218.085 mensen van gsm-operator, het jaar voordien waren dat er net geen 1 miljoen. De cijfers tonen een sterke toename van overstappen vanaf oktober 2012. In de eerste negen maanden van dat jaar veranderden maandelijks gemiddeld 60.000 mensen van operator. Op 1 oktober werd de bepaling van kracht die toelaat een contract na zes maanden gratis op te zeggen. Daarop verdubbelde het aantal switchers de volgende drie maanden. Die trend werd ook in 2013 voortgezet met maandelijks ongeveer 100.000 overstappen. Volgens minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (SP.A) is naast het bij wet afschaffen van de opzegvergoeding ook het toenemende aantal prijsvergelijkingen door consumenten een belangrijke oorzaak voor de vele overstappen. Wie tegenwoordig van gsm-operator wil veranderen, moet dat gewoon schriftelijk laten weten en kan daarbij zijn huidig gsm-nummer behouden. (Belga)