Het gaat om bijna een verdubbeling ten opzichte van 2018 (2.913) en een absoluut record.

Volgens DNS Belgium kan de forse toename erop wijzen dat er meer frauduleuze websites zijn. "Maar het betekent vooral dat we ze beter opsporen en sneller offline halen", luidt het.

Bij meer dan een derde van de offline gehaalde websites (2.090) ging het om frauduleuze webshops. De meeste websites haalde DNS Belgium offline op basis van zijn eigen controlesysteem waarbij wordt opgetreden tegen domeinnaamhouders met onjuiste gegevens. De organisatie trok ook 163 domeinnamen in op vraag van de FOD Economie.

Het gaat om bijna een verdubbeling ten opzichte van 2018 (2.913) en een absoluut record.Volgens DNS Belgium kan de forse toename erop wijzen dat er meer frauduleuze websites zijn. "Maar het betekent vooral dat we ze beter opsporen en sneller offline halen", luidt het.Bij meer dan een derde van de offline gehaalde websites (2.090) ging het om frauduleuze webshops. De meeste websites haalde DNS Belgium offline op basis van zijn eigen controlesysteem waarbij wordt opgetreden tegen domeinnaamhouders met onjuiste gegevens. De organisatie trok ook 163 domeinnamen in op vraag van de FOD Economie.