Het vorige record was nog maar twee dagen oud. Een verzegeld exemplaar van The Legend of Zelda, gemaakt voor de oude Nintendo NES-console, ging vrijdag onder de hamer voor 870.000 dollar. Heritage Auctions, dat beide verkopen afhandelde, heeft de identiteit van de nieuwe eigenaars niet bekendgemaakt.

Tot enkele dagen geleden was het record voor een videogameveiling 660.000 dollar voor een Super Mario Bros.-cartridge uit 1986.

Oude videogames zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder verzamelaars, wat de prijzen voor old-school consoles en cartridges op veilingen heeft opgedreven.

Het vorige record was nog maar twee dagen oud. Een verzegeld exemplaar van The Legend of Zelda, gemaakt voor de oude Nintendo NES-console, ging vrijdag onder de hamer voor 870.000 dollar. Heritage Auctions, dat beide verkopen afhandelde, heeft de identiteit van de nieuwe eigenaars niet bekendgemaakt. Tot enkele dagen geleden was het record voor een videogameveiling 660.000 dollar voor een Super Mario Bros.-cartridge uit 1986. Oude videogames zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder verzamelaars, wat de prijzen voor old-school consoles en cartridges op veilingen heeft opgedreven.