De Autorité de la Concurrence, de Franse marktwaakhond, had de boete in 2020 opgelegd omdat Apple een groothandelsonderneming die iPads verkocht buitenspel zou hebben gezet ten voordele van andere verdelers. Het ging om de hoogste boete die de toezichthouder ooit had opgelegd. Apple ging in beroep en beschuldigde de mededingingsautoriteit van politieke motieven achter de megaboete.

Een woordvoerder van het gerechtshof in Parijs meldde de verlaging van de boete met 728 miljoen euro, maar kon nog geen details geven over de argumentatie van de rechters. De Franse marktwaakhond bekijkt of hij in beroep gaat. Om handhavend op te kunnen treden tegen bedrijven met het kaliber van Apple is het volgens een woordvoerder van de toezichthouder belangrijk om 'het afschrikwekkende karakter van onze boetes te garanderen'.

De Autorité de la Concurrence, de Franse marktwaakhond, had de boete in 2020 opgelegd omdat Apple een groothandelsonderneming die iPads verkocht buitenspel zou hebben gezet ten voordele van andere verdelers. Het ging om de hoogste boete die de toezichthouder ooit had opgelegd. Apple ging in beroep en beschuldigde de mededingingsautoriteit van politieke motieven achter de megaboete. Een woordvoerder van het gerechtshof in Parijs meldde de verlaging van de boete met 728 miljoen euro, maar kon nog geen details geven over de argumentatie van de rechters. De Franse marktwaakhond bekijkt of hij in beroep gaat. Om handhavend op te kunnen treden tegen bedrijven met het kaliber van Apple is het volgens een woordvoerder van de toezichthouder belangrijk om 'het afschrikwekkende karakter van onze boetes te garanderen'.