De vorig jaar aangekondigde recordovername van het Canadese telecomconcern Bell Canada (BCE) is in gevaar. De kopers, een groep van private investeerders, liggen overhoop met de banken die de overname gaan financieren. Als gevolg van de kredietcrisis eisen de banken immers strengere voorwaarden.

Het overnamebedrag is dan ook niet min: 52 miljard Canadese dollar of zo'n 33 miljard euro. De overname zou voor 34 miljard dollar met geleend geld betaald worden. Het is hiermee één van de duurste overnames ooit door private equity spelers.

De banken die de overname financieren zijn onder meer Citigroup en Deutsche Bank. Zij willen van de kopers betere voorwaarden bekomen, zoals een hogere rentevoet of strengere leningsvoorwaarden. Aanleiding is de kredietcrisis, waardoor banken op de rem gaan staan om kredieten te verstrekken.

BCE is sinds meer dan 100 jaar actief en beschikt over een omvangrijk vast- en mobiel netwerk in Canada. Kopers zijn het Ontario Teachers' Pension Plan en de private equity-groep Providence. De Canadese wet bepaalt dat buitenlanders geen telecomgroep mogen controleren.

Bron: Belga

De vorig jaar aangekondigde recordovername van het Canadese telecomconcern Bell Canada (BCE) is in gevaar. De kopers, een groep van private investeerders, liggen overhoop met de banken die de overname gaan financieren. Als gevolg van de kredietcrisis eisen de banken immers strengere voorwaarden. Het overnamebedrag is dan ook niet min: 52 miljard Canadese dollar of zo'n 33 miljard euro. De overname zou voor 34 miljard dollar met geleend geld betaald worden. Het is hiermee één van de duurste overnames ooit door private equity spelers. De banken die de overname financieren zijn onder meer Citigroup en Deutsche Bank. Zij willen van de kopers betere voorwaarden bekomen, zoals een hogere rentevoet of strengere leningsvoorwaarden. Aanleiding is de kredietcrisis, waardoor banken op de rem gaan staan om kredieten te verstrekken. BCE is sinds meer dan 100 jaar actief en beschikt over een omvangrijk vast- en mobiel netwerk in Canada. Kopers zijn het Ontario Teachers' Pension Plan en de private equity-groep Providence. De Canadese wet bepaalt dat buitenlanders geen telecomgroep mogen controleren. Bron: Belga