Technologiereus Apple heeft opnieuw recordresultaten bekendgemaakt, maar minder dan analisten hadden verwacht. Dat is voor het eerst in jaren.

In het laatste kwartaal van het gebroken boekjaar 2010/2011 kwam de winst uit op 6,62 miljard dollar of 7,05 dollar per aandeel. Een jaar geleden bedroeg de winst 4,31 miljard dollar of 4,64 dollar per aandeel.

Dat is het beste vierde kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf, maar toch ging het aandeel tijdens de elektronische handel 6 procent onderuit. Analisten hadden immers nog meer winst verwacht: 7,31 dollar per aandeel. Het is voor het eerst in zeker zes jaar dat Apple slechter doet dan de analistenverwachtingen. Blijkbaar stelden klanten de aankoop van een iPhone uit, in afwachting van een nieuwe versie. De omzet viel met 28,3 miljard dollar eveneens onder de analistenverwachtingen van 29,6 miljard dollar.

Intel en Yahoo Ook andere technologiebedrijven kwamen dinsdag met cijfers. De grootste chipproducent ter wereld, Intel, lijkt zich alvast niets aan te trekken van een zwakkere pc-markt. Het bedrijf kwam met recordresultaten in het derde kwartaal. De winst steeg 17 procent tot 3,5 miljard dollar, beter dan de analisten hadden verwacht.

Internetpionier Yahoo zag dan weer de omzet en winst in het voorbije kwartaal dalen. De winst zakte 26 procent tot 293,3 miljoen dollar. Dat is wel meer dan verwacht.

Bron: Belga

Technologiereus Apple heeft opnieuw recordresultaten bekendgemaakt, maar minder dan analisten hadden verwacht. Dat is voor het eerst in jaren.In het laatste kwartaal van het gebroken boekjaar 2010/2011 kwam de winst uit op 6,62 miljard dollar of 7,05 dollar per aandeel. Een jaar geleden bedroeg de winst 4,31 miljard dollar of 4,64 dollar per aandeel. Dat is het beste vierde kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf, maar toch ging het aandeel tijdens de elektronische handel 6 procent onderuit. Analisten hadden immers nog meer winst verwacht: 7,31 dollar per aandeel. Het is voor het eerst in zeker zes jaar dat Apple slechter doet dan de analistenverwachtingen. Blijkbaar stelden klanten de aankoop van een iPhone uit, in afwachting van een nieuwe versie. De omzet viel met 28,3 miljard dollar eveneens onder de analistenverwachtingen van 29,6 miljard dollar. Intel en Yahoo Ook andere technologiebedrijven kwamen dinsdag met cijfers. De grootste chipproducent ter wereld, Intel, lijkt zich alvast niets aan te trekken van een zwakkere pc-markt. Het bedrijf kwam met recordresultaten in het derde kwartaal. De winst steeg 17 procent tot 3,5 miljard dollar, beter dan de analisten hadden verwacht. Internetpionier Yahoo zag dan weer de omzet en winst in het voorbije kwartaal dalen. De winst zakte 26 procent tot 293,3 miljoen dollar. Dat is wel meer dan verwacht. Bron: Belga